Popiežius aukos mišias už migrantus

Popiežius Pranciškus aukos mišias migrantams ir jų pagalbininkams, skirtas paminėti šeštąsias pontifiko apsilankymo Italijos Lampedūzos saloje metines, pirmadienį pranešė Vatikanas.

Popiežius Pranciškus aukos mišias migrantams ir jų pagalbininkams, skirtas paminėti šeštąsias pontifiko apsilankymo Italijos Lampedūzos saloje metines, pirmadienį pranešė Vatikanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus aukos mišias migrantams ir jų pagalbininkams, skirtas paminėti šeštąsias pontifiko apsilankymo Italijos Lampedūzos saloje metines, pirmadienį pranešė Vatikanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2019, 3:50 PM

Italijos pietuose esanti Lampedūzos sala yra vartai į Europą daugeliui atvykstančių migrantų.

Apie popiežiaus planus aukoti mišias migrantams pranešta Italijoje kunkuliuojant aistroms dėl migrantus gelbėjančios organizacijos laivo kapitonės arešto.

Vokietė Carola Rackete pirmadienį turi stoti prieš teismą už tai, kad nepaisė Italijos vidaus reikalų ministro Matteo Salvini „uždarų uostų“ politikos.

Laivo „Sea Watch 3“ kapitonė buvo areštuota šeštadienį, kai po dvi savaites trukusios priešpriešos su Italijos valdžia be leidimo įplaukė į Lampedūzos uostą su 40 jūroje išgelbėtų migrantų. Kapitonei gresia iki 10 metų kalėjimo, jei bus nuteista už tai, kad nustūmė „Sea Watch 3“ blokuoti mėginusį policijos laivą ir įsiveržė į uostą.

Liepos 8 dieną Šv. Petro bazilikoje Vatikane vyksiančiose mišiose dalyvaus tik 250 migrantų, pabėgėlių ir žmonių, prisidedančių prie pastangų juos gelbėti.

Pontifikas nori, kad šios pamaldos būtų skirtos „atminti, kiek daug [žmonių] neteko gyvybių, bėgdami nuo karo ir skurto, taip pat padrąsinti diena po dienos besistengiančius paremti, lydėti ir priimti migrantus bei pabėgėlius“, nurodė Vatikanas.

Pranciškus 2013 metų liepos 8-ąją, praėjus keturiems mėnesiams po jo išrinkimo Katalikų Bažnyčios vadovu, apsilankė Lampedūzoje. Ši viešnagė buvo surengtą dar prieš didžiulį atvykėlių srauto pagausėjimą ir kelias dideles migrantus gabenusių laivų katastrofas, įvykusias 2013–2017 metais.

Tąsyk kalbėdamas Lampedūzoje netoli dešimčių krante paliktų migrantų laivų pontifikas pasmerkė „abejingumo globalizaciją“ ir išreiškė pagarbą šimtams žmonių, kasmet nuskęstančių pakeliui į Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.