Vaikų žudikai šiurpina Ukrainą: peiliu smogė 30 kartų

Kijevo pietuose esančiame Vyrlicos ežere gelbėtojai praėjusią savaitę rado parą ieškoto devynmečio Zacharo Čerevkos kūną. Ant jo kūno rasta daugybė durtinių žaizdų ir kaukolės traumų. Tai įplieskė diskusijas.

Po to, kai šaudydami į skardines du girti policininkai mirtinai sužalojo penkiametį, ukrainiečiai išėjo į gatves reikalauti teisingumo.<br>„Zumapress“/„Scanpix“ nuotr.
Po to, kai šaudydami į skardines du girti policininkai mirtinai sužalojo penkiametį, ukrainiečiai išėjo į gatves reikalauti teisingumo.<br>„Zumapress“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-02 21:18

Kaip informavo Kijevo policijos atstovas Andrijus Kriščenka, ant kranto gelbėtojai rado berniuko marškinius ir užrašų knygelę, o narai iš ežero dugno ištraukė nusikaltimo įrankius, panašius į peilį ir plaktuką.

Berniukas šeštadienį 20 val. išėjo į lauką ir dingo. Pasigedusi anūko jo močiutė kreipėsi į policiją.

Teisėsauga pradėjo paiešką ir prekybos centro vaizdo stebėjimo kamerų įrašuose pamatė berniuką, einantį su kažkokiu vyru. Netrukus jo tapatybė buvo nustatyta, ir vyras prisipažino nužudęs berniuką.

Peiliu smogė 30 kartų

Nustatyta, kad jam 30 metų, gyvena Kijeve ir laikosi amoralaus gyvenimo būdo. Su berniuku sulaikytasis buvo gerai pažįstamas, nes jis yra berniuko motinos sugyventinio brolis.

Vaikas daugiausia gyveno su močiute, atskirai nuo jo motinos naujos šeimos“, – pasakojo policijos atstovas A.Kriščenka.

Preliminariais duomenimis, tą dieną, kai dingo berniukas, tarp brolių ir jo motinos kilo konfliktas. Manoma, kad sulaikytasis nusprendė atkeršyti moteriai.

Šeštadienio vakarą vyras sulaukė berniuko prie jo namų ir pakvietė pasimaudyti Vyrlicos ežere.

„Kai jie atėjo prie ežero, vyras priėjo berniukui iš nugaros ir pradėjo chaotiškai badyti peiliu jam į kaklą, nugarą ir liemenį, iš viso sudavė apie 30 smūgių.

Po to iš anksto paruoštu plaktuku nusikaltėlis keletą kartų smogė vaikui į galvą.

Nuo patirtų traumų berniukas mirė iškart. Bandydamas paslėpti nusikaltimo pėdsakus žudikas pririšo akmenį aukai prie kojų ir nutempė kūną į vandenį“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Vyrui buvo pateikti kaltinimai tyčiniu mažamečio nužudymu. Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Virtinė žmogžudysčių

Tai jau ne pirmas vaiko nužudymas Ukrainoje per pastarąjį mėnesį.

Birželio 13 dieną Odesos srities Ivanovkos kaime 11-metė Darja Lukjanenko išėjo į šokius ir negrįžo. Po šešių dienų jos kūnas buvo rastas to paties kaimo sodybos tualeto duobėje.

Policija sulaikė sodybos savininką Nikolajų Tarasovą. 22 metų vyras prisipažino, kad įsitempė mergaitę į kiemą norėdamas ją išprievartauti.

Bet mergaitė ėmė priešintis, ir vyras ją pasmaugė ir keletą kartų smogė peiliu. Pririšęs sunkų daiktą jai prie kojų žudikas išmetė kūną į tualeto duobę.

Birželio 3 d. Kijevo ligoninėje mirė Kirilas Tliavovas, kurį gegužės 31 d. pašovė du išgėrę policijos pareigūnai, dėl pramogos šaudę į skardines.

Dviem mėnesiams sulaikyti vyrai kaltės nepripažįsta.

Prašo imtis priemonių

Ukrainos nacionalinės policijos spaudos tarnyba šią savaitę paskelbė, kad nuo metų pradžios šalyje nužudyta daugiau nei pusšimtis vaikų, ir paprašė įstatymų leidėjų sustiprinti vaikų apsaugą.

„Turi būti sukurtas bendras registras asmenų, įvykdžiusių seksualinio pobūdžio nusikaltimus nepilnamečių atžvilgiu.

Toks registras jau egzistuoja Europos valstybėse. Didesnis dėmesys tokiems žmonėms – tai didelė profilaktika, tai sustabdo tokius asmenis“, – pranešime cituojamas nacionalinės policijos vadovas Sergijus Kniazevas.

„Deja, šįmet nužudyta daugiau nei 50 vaikų. Ir klausimas, kaip apsaugoti mūsų vaikus, skirtas mums visiems“, – pridūrė pareigūnas.

Parengta pagal „Ukrainska pravda“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.