Bangladeše nuteisti mirti devyni opozicijos aktyvistai

Bangladešo teismas dėl 1994-aisiais įvykusio incidento, kai buvo užpultas traukinys, kuriuo važiavo dabartinė premjerė Sheikh Hasina, trečiadienį nuteisė mirti devynis opozicijos aktyvistus, pranešė prokuroras.

 1994 metų rugsėjį BNP aktyvistai apšaudė į traukinį, kuriuo važiavo Sh.Hasina (nuotr.), tuomet – opozicijos lyderė, ir svaidė į jį Molotovo kokteilius.<br> RIA Novosti/Scanpix nuotr.
 1994 metų rugsėjį BNP aktyvistai apšaudė į traukinį, kuriuo važiavo Sh.Hasina (nuotr.), tuomet – opozicijos lyderė, ir svaidė į jį Molotovo kokteilius.<br> RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2019, 2:06 PM

Dar 25 aktyvistams iš pagrindinės opozicinės Bangladešo nacionalistų partijos (BNP) Pabnos teismas skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmes, o 13 kitų narių – 10 metų įkalinimo bausmes, naujienų agentūrai AFP sakė prokuroras Akhtaruzzamanas Mukta.

„34 iš nuteistųjų dalyvavo, kai teisėjas paskelbė verdiktą. Kiti daug metų slapstosi“, – sakė jis.

BNP, kurios lyderė Khaleda Zia pernai buvo įkalinta už korupciją jos šalininkų politiškai motyvuota laikomoje byloje, sakė, kad trečiadienio verdiktu siekiama paralyžiuoti partiją.

„Tai sufabrikuota byla, o verdiktas yra farsas“, – AFP sakė BNP atstovas Rizvi Ahmedas. Jis pridūrė, kad tokį teismo sprendimą vyriausybė sufabrikavo norėdama įbauginti opoziciją.

Pasak prokuroro, 1994 metų rugsėjį BNP aktyvistai apšaudė į traukinį, kuriuo važiavo Sh.Hasina, tuomet – opozicijos lyderė, ir svaidė į jį Molotovo kokteilius, kai jis pasiekė Išvardį, kur Sh.Hasina turėjo pasakyti kalbą mitinge.

Buvo sužeisti keli žmonės, tarp jų – vienas dabartinis Sh.Hasinos vyriausybės ministras. Policijai teko atsakyti ugnimi, kad suvaldytų padėtį, nurodė prokuroras.

Sh.Hasina į valdžią grįžo 2009 metais. Šių metų gruodį ji laimėjo trečią kadenciją iš eilės. Stebėtojai sakė, kad rinkimai turėjo trūkumų, bet Sh.Hasina tvirtina, kad laimėjo sąžiningai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.