Vokiečių labdaros organizacijos laivas išgelbėjo 65 migrantus prie Libijos krantų

Prie Libijos krantų esančiuose tarptautiniuose vandenyse penktadienį vokiečių labdaros organizacijos „Sea-Eye“ laivas „Alan Kurdi“ išgelbėjo 65 migrantus iš perpildytos pripučiamos valties, pranešė organizacija. 

 rie Libijos krantų esančiuose tarptautiniuose vandenyse penktadienį vokiečių labdaros organizacijos „Sea-Eye“ laivas „Alan Kurdi“ išgelbėjo 65 migrantus iš perpildytos pripučiamos valties.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 rie Libijos krantų esančiuose tarptautiniuose vandenyse penktadienį vokiečių labdaros organizacijos „Sea-Eye“ laivas „Alan Kurdi“ išgelbėjo 65 migrantus iš perpildytos pripučiamos valties.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 2:46 PM

Migrantų laive buvo nepakankamai geriamojo vandens juo plaukusiems 64 vyrams ir vienai moteriai; jie neturėjo palydovinio ryšio ar navigacijos prietaisų, nurodoma grupės pareiškime.

„Šiems gumine valtimi plaukusiems laivams nepaprastai pasisekė“, nes tikimybė juos pamatyti per žiūronus buvo labai menka, nurodė nevyriausybinė organizacija

„Be GPS (Pasaulinės vietos nustatymo sistemos) programėlę turinčių telefonų arba navigacijos žinių pagrindų šie jauni žmonės veikiausiai nebūtų pasiekę sausumos ir būtų pražuvę“, – sakė Gordenas Isleris, „Alan Kurdi“ operacijų vadovas.

Žmonės, plaukę mėlynos spalvos pripučiama valtimi, pastebėta už 63 kilometrų nuo Libijos krantų, pirmiausia bandė pabėgti, veikiausiai išsigandę, kad labdaros organizacijos laivas priklauso Libijos pakrančių apsaugos tarnybai, nurodė „Sea-Eye“.

Organizacija sako, kad jos laivas bando užmegzti ryšį su Libijos pareigūnais, bet kol kas nesulaukė jokio Tripolio atsako, o migrantų „gelbėjimo centrai Romoje ir Valetoje taip pat tyli“.

Pavojingai kelionei iš Afrikos į Europą pasiryžusius migrantus gelbstinčios labdaros organizacijos ne kartą yra įsitraukė į konfliktus su Italija, nenorinčia įsileisti jų laivų ir priimti daugiau migrantų. Roma kaltina šias grupes padedant žmones plukdantiems kontrabandininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.