Vokietijoje policija neonacių šventės dalyvius paliko be alaus

Vokietijos policija išsinuomojo degalinę netoli tos vietos, kur penktadienį prasideda neonacių festivalis, užkirsdama kelią jo dalyviams lengvai apsirūpinti alkoholiu.

 Tie, kas norėtų atsivežti į festivalį savo alaus, taip pat pažeistų šeštadienio alkoholio draudimą.<br> Imago Images/Scanpix nuotr.
 Tie, kas norėtų atsivežti į festivalį savo alaus, taip pat pažeistų šeštadienio alkoholio draudimą.<br> Imago Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 2:11 PM

Neįprastų veiksmų Tėmare policija ėmėsi gyventojams kitame rytiniame mieste Ostrice vietos prekybos centruose prieš ankstesnį neonacių festivalį supirkus visas alaus atsargas.

„Ši degalinė yra policijos būstinė ir neonaciai joje negali nusipirkti gėrimų“, – sakė Tiuringijos žemės vidaus reikalų ministras Georgas Maieris, kurį citavo regiono žiniasklaida.

Žemės policijos komisaro pavaduotojas Thomas Quittenbaumas patvirtino, kad pagrindinis policijos vadovybės ir logistikos kontrolės centras bus minėtoje degalinėje.

Tie, kas norėtų atsivežti į festivalį savo alaus, taip pat pažeistų šeštadienio alkoholio draudimą. Penktadienį bus leidžiamas tik nestiprus, 2,7 laipsnio alus.

Ankstesniais metais minimoje degalinėje festivalio dalyvių dėka nenutrūkstamai vyko aktyvi prekyba.

Birželio mėnesį netoli Lenkijos ir Čekijos sienų esančio Ostrico gyventojai pasiuntė aiškią žinią tenykščio neonacių festivalio koncerto žiūrovams: vietos prekybos centruose išpirko visą alų.

Kaip ir Tėmare, Ostrico festivalyje galiojo alkoholio draudimas, policija konfiskavo 4,2 tūkst. l alaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.