Afganistane sprogus užminuotam sunkvežimiui, žuvo mažiausiai 12 žmonių

Afganistano Gaznio mieste sekmadienį sprogus sprogmenų prikrautam sunkvežimiui, žuvo mažiausiai 12 žmonių, o 179 žmonės, įskaitant vaikus, buvo sužeisti, pranešė sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wahidullah Mayaras (Vahidula Majaras)

 Afganistano Gaznio mieste sekmadienį sprogus sprogmenų prikrautam sunkvežimiui, žuvo mažiausiai 12 žmonių, o dar daugiau kaip 40 buvo sužeisti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Afganistano Gaznio mieste sekmadienį sprogus sprogmenų prikrautam sunkvežimiui, žuvo mažiausiai 12 žmonių, o dar daugiau kaip 40 buvo sužeisti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2019, 10:25 AM, atnaujinta Jul 7, 2019, 2:14 PM

Vietos valdžios duomenimis, sprogdinimą 8 val. 30 min. vietos (6 val. Lietuvos) laiku įvykdė mirtininkas sprogdintojas, taikęsis į nacionalinio saugumo pajėgų biurą.

Žuvo aštuoni saugumo pajėgų nariai ir keturi kariai.

Netrukus po sprogdinimo Gaznio ligoninės vyriausiasis gydytojas Mohammadas Hematas televizijos kanalui 1TV pranešė, jog į gydymo įstaigą sekmadienio ryte buvo atvežti penkių žuvusiųjų kūnai ir 88 sužeistieji. Anot jo, tarp sužeistųjų yra maždaug 40 vaikų.

Televizijos kanalo „Tolo News“ duomenimis, atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė Talibano kovotojai.

Sprogdinimas buvo įvykdytas sekmadienį Dohoje prasidedant Afganistano vidaus deryboms, kurias surengti padėjo Vokietija ir Kataras.

Šios derybos, kuriose, kaip manoma, bus kalbama apie ugnies nutraukimą ir Afganistano konstitucijos parengimą, vyks liepos 7–8 dienomis.

Talibų atstovas Suhailis Shaheenas patvirtino, jog taikiose derybose Kataro sostinėse judėjimui atstovaus 60 žmonių delegacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.