JAV dėl įtarimų prekyba žmonėmis suimtas milijonierius J. Epsteinas

Naujajame Džersyje buvo suimtas multimilijonierius Jeffrey Epsteinas, kuriam prieš dešimtmetį buvo paskirta viena švelniausių bausmių JAV istorijoje dėl seksualinių nusikaltimų, praneša naujienų agentūra dpa.

 Naujajame Džersyje buvo suimtas multimilijonierius Jeffrey Epsteinas, kuriam prieš dešimtmetį buvo paskirta viena švelniausių bausmių JAV istorijoje dėl seksualinių nusikaltimų, praneša naujienų agentūra dpa.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Naujajame Džersyje buvo suimtas multimilijonierius Jeffrey Epsteinas, kuriam prieš dešimtmetį buvo paskirta viena švelniausių bausmių JAV istorijoje dėl seksualinių nusikaltimų, praneša naujienų agentūra dpa.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2019, 10:51 AM

Šaltinis patvirtino laikraščiui „The Miami Herlad“, kad J. Epsteinas buvo suimtas Naujajame Džersyje esančiame Teterboro oro uoste. Be to, šaltinių ir liudininkų teigimu, Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai su kratos orderiais apsilankė jo namuose Manhatane.

66 metų J. Epsteinas pirmadienį turėtų stoti prieš federalinį teismą Niujorke dėl kaltinimų dešimčių nepilnamečių mergaičių tvirkinimu Niujorko ir Floridos valstijose. Jis suimtas praėjus dviem savaitėms po to, kai Teisingumo departamentas paskelbė nepanaikinsiąs 2008 m. pasiekto susitarimo dėl baudžiamojo persekiojimo nevykdymo. Federalinis teismas paskelbė, kad toks susitarimas buvo neteisėtas.

Jau kelis mėnesius buvo kalbama, kad Niujorke prieš J. Epsteiną atliekamas tyrimas dėl seksualinių nusikaltimų.

Šaltinių teigimu, milijonierius buvo suimtas pagal FTB kaltinamąjį raštą, kuris bus paskelbtas pirmadienį, kai bus sprendžiama dėl užstato. Sakoma, kad tyrime atsirado naujų aukų ir liudininkų, kurie pastaraisiais mėnesiais buvo apklausti Niujorke.

2018 m. lapkritį „The Miami Herlad“ publikavo straipsnių ciklą, kuriame aprašyta kaip Alexanderis Acosta, JAV prokuroras Floridoje, veikė išvien su J. Epsteino advokatais, kad nežinant aukoms būtų pasiektas susitarimas ir J. Epsteinas nebūtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Šiuo metu A. Acosta yra darbo sekretorius prezidento Donaldo Trumpo administracijoje.

J. Epsteinas turi namus Manhatane, Palm Byče, Naujojoje Meksikoje, Paryžiuje ir JAV Mergelių salose. FTB nustatė, kad savo namuose Palm Byče jis 1999-2006 m. seksualiai išnaudojo trisdešimt mergaičių, daugumai kurių buvo 13-16 metų. Jos taip pat turėjo verbuoti kitas mažas mergaites ir jo veikla buvo panaši į piramidės schemą.

2007 m. spalį, viešbutyje „West Palm Beach Marriott“, A. Acosta akis į akį susitiko su J. Epsteino advokatu Jayumi Lefkowitzu ir susitarė, kad J. Epsteinui ir kitiems nusikalstamoje veikloje dalyvavusiems asmenims būtų taikomas federalinis imunitetas ir jie nebūtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Pagal šį susitarimą J. Epsteinas pripažino kaltę dėl dviejų kaltinimų prostitucija, kurioje dalyvavo 17 metų mergaitė. Jis buvo nuteistas atlikti 13 mėnesių įkalinimo bausmę Palm Byčo apskrities kalėjime.

Susitarimas buvo įslaptintas, kad niekas, net ir jo aukos, apie tai nežinotų. Viskas paaiškėjo prabėgus metams, kai J. Epsteinas jau buvo paleistas į laisvę.

Šią savaitę federalinis apeliacinis teismas Niujorke nurodė išslaptinti 2 000 lapų dokumentų, kurie, tikimasi, padės nustatyti, ar J. Epsteinas ir jo partnerė Ghislaine Maxwell verbavo nepilnametes mergaites ir jaunas moteris tarptautiniam prekybos žmonėmis tinklui. G. Maxwell niekada nebuvo pateikti jokie kaltinimai.

Teismo sprendimas priimtas po to, kai „The Miami Herald“, „The New York Times“ ir kitos žiniasklaidos priemonės paprašė paviešinti duomenis.

„The Miami Herald“ atliko žurnalistinį tyrimą ir nustatė 80 mergaičių, kurias tvirkino J. Epsteinas. Joms dabar 20-30 metų. Viena jų, Virginia Roberts Giuffre, tikino, kad J. Epsteinas ir G. Maxwell vertė ją santykiauti su turtingais ir įtakingais politikais, akademikais ir valdžios atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.