Prisaikdintas naujasis Graikijos premjeras K. Micotakis

Naujasis konservatyvių pažiūrų Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis pirmadienį buvo prisaikdintas po triuškinamos pergalės per ankstesnę dieną įvykusius parlamento rinkimus.

 Naujasis konservatyvių pažiūrų Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis pirmadienį buvo prisaikdintas po triuškinamos pergalės per ankstesnę dieną įvykusius parlamento rinkimus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Naujasis konservatyvių pažiūrų Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis pirmadienį buvo prisaikdintas po triuškinamos pergalės per ankstesnę dieną įvykusius parlamento rinkimus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 2:41 PM

Per tiesiogiai televizijos transliuotą ceremoniją 51 metų politikas, išsilavinimą įgijęs Harvardo universitete ir dirbęs konsultantu JAV vadybos konsultacinėje įmonėje „McKinsey & Co.“, davė premjero priesaiką dalyvaujant jo žmonai ir trims vaikams.

Sekmadienį iškovota pergalė atvėrė K. Micotakiui galimybę perimti labiausiai įsiskolinusios Europos Sąjungos narės vairą,  bet jis žada užbaigti dešimtmetį besitęsiančią ekonomikos krizę.

Naujojo lyderio laukia nemenkas iššūkis, perimant valdžią iš rinkimus pralaimėjusio kairiųjų pažiūrų premjero Aleksio Cipro, įvedusio griežto taupymo priemones, kurių reikalavo tarptautiniai skolintojai, kad Graikija galėtų likti euro zonoje.

Pernai valstybės skola buvo 335 mlrd. eurų, tai yra, 180 proc. šalies bendrojo vidaus produkto.

Šiemet ši našta sumažėjo iki 168 proc. BVP, bet tik dėl diržų veržimo politikos, vykdytos A. Cipro partijos „Syriza“. K. Micotakio Naujosios demokratijos partija sako, kad tokia strategija slopina augimą.

Sudėtinga užduotis patenkinti Graikijos skolintojus ir tuo pačiu lengvinti naštą graikams mažinant mokesčius ir iš naujo derantis dėl biudžeto uždavinių gali lemti, kad K. Micotakio vyriausybės „medaus mėnuo“ bus trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.