Nepale už vaikų tvirkinimą nuteistas kalėti buvęs JT pareigūnas

Nepale už vaikų tvirkinimą nuteistas kalėti vienas buvęs Jungtinių Tautų pareigūnas, antradienį pranešė pareigūnai.

 P.J.Dalglishas kadaise garsėjo kaip humanitarinės pagalbos darbuotojas, skatinęs padėti benamiams ir dirbti verčiamiems vaikams, taip pat nuo karo kenčiantiems žmonėms.<br> Kadras iš „Youtube“ vaizdo įrašo
 P.J.Dalglishas kadaise garsėjo kaip humanitarinės pagalbos darbuotojas, skatinęs padėti benamiams ir dirbti verčiamiems vaikams, taip pat nuo karo kenčiantiems žmonėms.<br> Kadras iš „Youtube“ vaizdo įrašo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-09 13:26

Šis teismo procesas išryškino nuolat didėjančią į šalį atvykstančių pedofilų problemą.

Teismui išnagrinėjus dvi bylas, birželį kaltu pripažintam 62 metų kanadiečiui Peteriui Johnui Dalglishui, žinomam buvusiam humanitarinės pagalbos darbuotojui, pirmadienį buvo skirtos dvi laisvės atėmimo bausmės – devynerių ir septynerių metų.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė apygardos teismo pareigūnas Thakuras Tritalas, P.J.Dalglishas buvo nuteistas kalėti devynerius metus už 12 metų berniuko tvirkinimą ir septynerius metus – už kito 14 metų berniuko lytinį išnaudojimą.

Subendrinus bausmes, nuteistasis už grotų turės praleisti devynerius metus, nurodė Th.Tritalas.

P.J.Dalglishui taip pat buvo liepta išmokėti kiekvienai aukai 500 tūkst. Nepalo rupijų (4 tūkst. eurų) kompensaciją.

Buvusį JT pareigūną pernai balandį sostinės Katmandu apylinkėse suėmė Nepalo centrinio tyrimų biuro pareigūnai.

Abu berniukai buvo rasti name, kur policija sulaikė P.J.Dalglishą, pažymėjo tyrėjai.

Pats nuteistasis savo kaltės nepripažįsta, o su jo advokatu žurnalistams nepavyko susisiekti.

P.J.Dalglishas kadaise garsėjo kaip humanitarinės pagalbos darbuotojas, skatinęs padėti benamiams ir dirbti verčiamiems vaikams, taip pat nuo karo kenčiantiems žmonėms. 2016 metais jis pelnė Kanados ordiną – vieną garbingiausių šalies apdovanojimų.

9-ąjį dešimtmetį jis padėjo įkurti organizaciją „Street Kids International“, kuri vėliau susijungė su tarptautine pagalbos grupe „Gelbėkit vaikus“.

Per pastarąjį dešimtmetį P.J.Dalglishas užimdavo svarbius postus įvairiose JT agentūrose, įskaitant JT gyvenviečių programos skyriaus Afganistane vadovo pareigas, kurias jis ėjo 2015 metais.

Šio šimtmečio pradžioje P.J.Dalglishas Nepale dirbo patarėju vienoje Tarptautinės darbo organizacijos vaikų programoje.

Nepalas dėl savo silpnos teisėsaugos liūdnai pagarsėjo kaip daug pedofilų pritraukianti šalis. Per pastaruosius kelerius metus šioje Pietryčių Azijos valstybėje buvo suimti ir nuteisti vos keli tokie nusikaltėliai.

2015-aisiais su našlaičiais dirbęs savanoris iš Kanados, 71 metų Ernestas MacIntoshas, buvo nuteistas kalėti septynerius metus už 15 metų neįgalaus berniuko tvirkinimą.

2010 metais humanitarinės pagalbos darbuotojas prancūzas Jeanas-Jacques Haye buvo pripažintas kaltu dėl 10 vaikų išžaginimo vienoje Katmandu našlaičių prieglaudoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.