D. Tuskas atmeta abejones dėl ES plėtros būtinybės

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas nesutinka su kai kurių Europos politikų abejonėmis dėl Europos Sąjungos plėtros būtinybės.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas nesutinka su kai kurių Europos politikų abejonėmis dėl Europos Sąjungos plėtros būtinybės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas nesutinka su kai kurių Europos politikų abejonėmis dėl Europos Sąjungos plėtros būtinybės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 12:39 PM

„Europos Sąjungoje daug kas abejoja dėl tolesnės plėtros. Manęs jokios abejonės nekamuoja“, – ketvirtadienį sakė D. Tuskas tarptautinėje konferencijoje Batumyje, skirtoje 10-osioms ES projekto „Rytų partnerystė“ metinėms.

Jis pažymėjo, kad, „kaip ir pačios Europos Sąjungos atveju prieš daugiau nei 60 metų, tokie procesai neįvyksta per vieną dieną ar pagal vieną planą“ visiems.

Pasak D. Tusko, ES „ir toliau bus įtrauki iniciatyva santykiams tarp Europos Sąjungos ir visų šešių („Rytų partnerystės“) partnerių stiprinti, taikydama diferencijuotus metodus kiekvienai partnerei, pagal jų pačių siekius ir galimybes“.

„Rytų partnerystėje“ dalyvauja Azerbaidžanas, Armėnija, Baltarusija, Gruzija, Moldavija ir Ukraina.

„Toliau plėtosime galimybes, cituoju, „spartinti politinę asociaciją ir tęsti ekonominę ES ir suinteresuotų partnerių integraciją“, koks ir buvo pradinis tikslas, deklaruotas vis dar galiojančioje Prahos viršūnių susitikimo deklaracijoje, pažymėjo D. Tuskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.