Šiaurės Korėja: „Seului įsigijus JAV naikintuvų Pchenjanas turi imtis atsakomųjų veiksmų“

Pietų Korėjos sprendimą įsigyti „nematomų“ amerikietiškų naikintuvų F-35 Šiaurės Korėja laiko pavojingu ir nedraugišku veiksmu, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerija Pchenjane.

Pietų Korėjos sprendimą įsigyti „nematomų“ amerikietiškų naikintuvų F-35 Šiaurės Korėja laiko pavojingu ir nedraugišku veiksmu, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerija Pchenjane.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pietų Korėjos sprendimą įsigyti „nematomų“ amerikietiškų naikintuvų F-35 Šiaurės Korėja laiko pavojingu ir nedraugišku veiksmu, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerija Pchenjane.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 9:29 AM

„Nekelia abejonių, kad F-35?, dar vadinamų „nematomu letaliu ginklu“, įsigijimo tikslas yra įgyti karinį pranašumą prieš kaimynines šalis regione, visų pirma siekiant atverti vartus įsiveržimui į Šiaurės (Korėją) nepaprastosios situacijos Korėjos pusiasalyje atveju“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime, kurį paskelbė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

„Mes savo ruožtu neturime kito pasirinkimo, tik sukurti ir išbandyti specialią ginkluotę, kad būtų galima visiškai sunaikinti letalų ginklą, kuriuo save stiprina Pietų Korėja“, – pažymėjo Pchenjanas.

Pareiškime sakoma, kad Pietų Korėjos valdžia užima „įžūlią ir apgailėtiną poziciją“, nes „garsiai kalba apie susitaikymą ir bendradarbiavimą tarp Šiaurės ir Pietų“, bet tuo pačiu metu didina ginklų įsigijimą iš JAV.

„Pietų Korėjos valdžiai geriau atsitokėti, kol ne per vėlu, atsikračius juokingų iliuzijų, kad išliks galimybė gerinti santykius tarp Korėjų, jeigu jie eis Jungtinių Valstijų pėdomis“, – pažymėjo Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija.

Kovo mėnesį du iš Seulo nupirktų 40 naikintuvų F-35 buvo pristatyti į Pietų Korėjos oro pajėgų bazę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?