Princesę teisia už akių: davė įsakymą sumušt vyriškį

Saudo Arabijos sosto įpėdinio sesuo princesė Hassa bint Salman jai nedalyvaujant bus teisiama už smurtą. Princesė įtariama davusi įsakymą savo apsauginiui sumušti ją Paryžiuje nufotografavusį vyriškį.

Kronprinco M.bin Salmano sesuo Hassa už akių yra teisiama Prancūzijoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kronprinco M.bin Salmano sesuo Hassa už akių yra teisiama Prancūzijoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2019, 1:32 PM

Remiantis bylos dokumentais, nuo pasaulio akių save slepianti princesė įsiuto, kai jos prabangaus buto remontą atlikęs vyras padarė jos apartamentų nuotrauką. Princesė taip pat įtarinėjo, kad darbininkas padarė ir jos nuotraukų, filmavo.

Hassa apsauginiui įsakė darbininką Ashrafą Eidą pagrobti ir jį sumušti, nes jis esą siekė užsidirbti pinigų iš nuotraukų pardavimo spaudai.

„Apsauginis surišo mano rankas ir mane spardė, o kol jis mane mušė, princesė sakė: „Pamatysi, kaip reikia kalbėti su princese, pamatysi, kaip reikia kalbėti su karališkąja šeima“, – policijos pareiškime cituojamas A.Eidas.

O prancūzų leidiniui „Le Point“ egiptietis taip pat pasakojo, kad Hassa šaukė: „Nužudyk šitą šunį! Jis nenusipelno gyventi!“

Prancūzas princesės advokatas Emmanuelis Moyne’as neigia moters kaltę 2016 metais vykdant Egipte gimusio vyro pagrobimą ir smurtą prieš jį.

„Princesė yra rūpestinga, kukli ir kultūringa.

Tokių dalykų pasakyti ji negalėjo. Visa byla paremta melagystėmis, – teigė A.Eidas. – Saudo Arabijos įstatymai, kuriais užtikrinamas karališkosios šeimos narių saugumas, draudžia fotografuoti princesę.“

2017 metais Prancūzija išdavė tarptautinį 43-ejų princesės arešto orderį, todėl dabar byla bus nagrinėjama moteriai nesant teismo salėje, nes surengti vaizdo konferenciją ji atsisako.

Gimtojoje Saudo Arabijoje sosto įpėdinio Mohammedo bin Salmano sesuo yra giriama už labdaringą veiklą, taip pat kovą už moterų teises.

Jos apsauginis buvo suimtas – jam taip pat iškelta byla dėl smurto, grobimo ir vagystės.

Suimto apsauginio advokatas tvirtino: „Tikimės, kad teisėjai atkreips dėmesį į neatitikimus tarp kaltintojo liudijimo ir medikų pateiktų išvadų.“

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.