Rusų šeima išsikovojo premiją už jos rastą, bet policijos pradangintą lobį

Rusijos teismas pirmadienį nurodė išmokėti Kursko gyventojams Galinai ir Aleksandrui Snegiriovams už rastą lobį priklausančią premiją, nors pats lobis dingo pakeliui iš policijos į valstybinį tauriųjų metalų ir brangakmenių saugojimo fondą.

 Prieš keletą metų A.Snegiriovas darydamas remontą savo namuose rado stiklinį butelį su 260 auksinių monetų.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Prieš keletą metų A.Snegiriovas darydamas remontą savo namuose rado stiklinį butelį su 260 auksinių monetų.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2019, 7:53 PM

Kaip skelbia Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, Finansų ministerija sutuoktiniams turės išmokėti pusę lobio vertės, arba 2,2 mln. rublių (30,7 tūkst. eurų).

Prieš keletą metų A.Snegiriovas darydamas remontą savo namuose rado stiklinį butelį su 260 auksinių monetų, iškaldintų caro laikais.

Sutuoktiniai atidavė rastą lobį policijai, tikėdamiesi gauti pagal įstatymą priklausančią premiją. Monetos kurį laiką buvo saugomos policijos daiktinių įrodymų skyriuje, o vėliau išsiųstos į tauriųjų metalų ir brangakmenių saugojimo fondą „Gochran“.

Tačiau fondo darbuotojai atidarę pakuotę vietoje auksinių monetų rado tris veržliarakčius ir kanceliarinį segiklį.

Iškelta baudžiamoji byla po kurio laiko buvo nutraukta neradus kaltininkų. Nepaisant to, Galina ir Aleksandras Snegiriovai sugebėjo išsikovoti jiems įstatymų numatytą premiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.