Iš Vokietijos gynybos ministro posto atsistatydina U. von der Leyen

Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lejen) pirmadienį pareiškė atsistatydinanti iš šių pareigų, kad galėtų koncentruotis į savo paskyrimo Europos Komisijos pirmininke procedūrą.

Ursula von der Leyen.<br>A.Pliadžio (KAM) nuotr.
Ursula von der Leyen.<br>A.Pliadžio (KAM) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2019, 8:05 PM

Socialiniame tinkle „Twitter“ ji parašė, kad „rytoj prašysiu Europos Parlamento pasitikėjimo. Nepriklausomai nuo rezultato, trečiadienį pasitrauksiu iš gynybos ministro posto, kad visomis savo jėgomis tarnaučiau Europai“.

EP antradienį balsuos dėl 60-metės U. von der Leyen paskyrimo EK pirmininke.

Vokietijos gynybos ministrė U. von der Leyen buvo netikėta kandidatė, dėl kurios anksčiau šį mėnesį susitarė Europos Sąjungos narės. Ir nors ją turi paremti dauguma frakcijų Europos Parlamente, reiškiama griežtos kritikos dėl to, kaip buvo iškelta jos kandidatūra.

Europarlamentarai norėjo, kad EK pirmininku taptų kuris nors iš pagrindinių frakcijų kandidatų, bet tos iniciatyvos lyderiai atsisakė spaudžiami Prancūzijos, Italijos ir kelių rytinių bloko narių.

Šiuo metu Europos Komisijos pirmininko poste dirba Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris). Kaip ir jis, U. von der Leyen yra iš Europos liaudies partijos (EPP).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.