Pažadėjo atsisakyti partijos vairo, bet įpėdinio neįvardino

Lenkijos valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos (TTP) lyderis Jaroslawas Kaczynskis užsiminė iki 2023 metų galįs pasitraukti iš posto. Tiesa, kol kas politikas neįvardijo, kas galėtų užimti jo vietą.

J.Kaczynskis tikino, kad dėl amžiaus ir metų, praleistų politikoje, artėja laikas partijos pirmininko postą perduoti kitam.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
J.Kaczynskis tikino, kad dėl amžiaus ir metų, praleistų politikoje, artėja laikas partijos pirmininko postą perduoti kitam.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-16 15:29

Sekmadienį susitikęs su rinkėjais šeimos pikniku pavadintame renginyje Mazovijos vaivadijoje J.Kaczynskis daug laiko skyrė savo partijos geriems darbams pristatyti. Politikas gyrėsi TTP laimėjimais beveik kiekvienoje srityje. Jis taip pat žadėjo, kad Lenkija bus ne ką mažiau ekonomiškai stipri nei jos kaimynės Vakaruose.

Tačiau daugiausia dėmesio sulaukė 70-mečio J.Kaczynskio pareiškimas, kad 2023 m. jis jau nebebus partijos pirmininku.

„Tikiu, kad kas nors, kas stovės po ketverių metų šioje vietoje, o tai nebūsiu aš, nes man jau nemažai metų, galės pasakyti, kad ištesėjome savo pažadus“, – ragindamas balsuoti už TTP šių metų rudenį vyksiančiuose rinkimuose ir suteikti galimybę dar kartą formuoti vyriausybę kalbėjo J.Kaczynskis.

Jis bandė įtikinti rinkėjus atiduoti savo balsą už TTP, nes esą dar vieną kadenciją prie šalies vairo praleidusi partija sugebės šaliai užtikrinti ne tik ekonominį stabilumą, bet ir panaikinti turtinę nelygybę tarp piliečių.

J.Kaczynskis taip pat gyrėsi, kad jo partijai pavyko įgyvendinti pažadus, duotus rinkėjams per rinkimų kampaniją prieš ketverius metus.

„Visi, kurie žino faktus, turi pripažinti, kad ėjome tinkamu keliu, išsprendėme daug klausimų. Socialinė sistema, kurią turėjome anksčiau, buvo, švelniai tariant, nesąžininga. Šiandien šioje sistemoje jau įvykę nemažai pakeitimų“, – kalbėjo TTP lyderis.

Tiesa, jis pripažino, kad šalyje vis dar egzistuoja didelis atotrūkis tarp žmonių, gyvenančių didmiesčiuose ir kaimiškosiose vietovėse.

„Dar nesame tokia šalis, kurioje kiekvienas visuomenės narys turi lygias galimybes, atlyginimus, tačiau einame tuo keliu“, – teigė J.Kaczynskis. Jis pažadėjo, kad jo partija pristatys savo rinkimų programą rugpjūtį arba rugsėjo pradžioje.

Lenkijos valdančiosios partijos lyderis taip pat atrėmė kritiką, esą jo partijos valdymo metu šalyje sumažėjo demokratijos.

„Žinome, kad ant mūsų pilamas purvas. Šaukiama apie kažkokią diktatūrą.

Jei mūsų šalyje būtų diktatūra, neturėtume opozicijos.

Esame Europos demokratijos sala ir toliau ja norime išlikti“, – tvirtino politikas.

J.Kaczynskis TTP pirmininko postą užima nuo 2003 m.

Jis ir jo velionis brolis dvynys Lechas praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje buvo aktyvūs prodemokratinio judėjimo „Solidarumas“ veikėjai. Žlugus komunistiniam režimui jie tapo partijų kūrėjais ir lyderiais.

Parengta pagal „TVN24“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.