Pilotas per klaidą pasiuntė pavojaus signalą – pranešė apie orlaivio užgrobimą

Indijoje šeštadienį nuo pareigų laikinai nušalintas pilotas, per praėjusį mėnesį šalyje vykdytą skrydį netyčia pasiuntęs dispečeriams įspėjimą apie lėktuvo pagrobimą, pranešė indų aviacijos tarnyba.

 Pilotas pasiuntė pavojaus signalą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pilotas pasiuntė pavojaus signalą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2019, 2:56 PM

Iš sostinės Delio į Šrynagarą skridusiam bendrovės „AirAsia India“ laineriui buvo užgesęs vienas variklis, taigi, kapitonas liepė antrajam pilotui Ravi Rajui pasiųsti tarnyboms pavojaus kodą ir perspėti apie padėtį orlaivyje.

Vietoje tinkamo kodo 7700 R. Rajas perdavė 7500, reiškiantį, kad lėktuvas yra užgrobtas, sakoma penktadienį išplatintame Indijos civilinės aviacijos generalinio direktorato (DGCA) pareiškime.

Toks veiksmas visame pasaulyje laikomas rimtu signalu apie pavojų keleivių saugumui. Lieka neaišku, kokio konkretaus atsako į incidentą ėmėsi Indijos tarnybos, bet vietos žiniasklaida birželį informavo, kad buvo ruoštasi imtis tam tikrų specialiųjų priemonių.

Laineris „Airbus A320“ vėliau sėkmingai nutūpė Čandygaro mieste.

R. Ražas buvo pripažintas kaltu dėl „aplaidaus elgesio“ ir trims mėnesiams nušalintas nuo pareigų, nurodė DGCA. Lainerio kapitonas buvo perspėtas būti budresniu.

„AirAsia India“ – Malaizijos pigių skrydžių milžinės „AirAsia“ ir Indijos oro vežėjo „Tata Sons“ bendros įmonės – atstovai nedetalizuodami pranešė naujienų agentūrai „Press Trust of India“, kad kompanija gavo „galutinių pastabų apie įvykį, kai reisas iš Delio į Šrynagarą dėl techninės priežasties buvo nukreiptas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.