Dėl smurtinio išpuolio prieš lesbiečių porą apkaltinti keturi paaugliai

Londono teisėsauga keturiems paaugliams pateikė kaltinimus dėl visą šalį sukrėtusio užpuolimo, kai sostinės autobuse buvo sumušta lesbiečių pora.

 Internete išplatinta sumuštų moterų nuotrauka sukėlė didelį pasipiktinimą tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek už jos ribų.<br> „Facebook“ nuotr.
 Internete išplatinta sumuštų moterų nuotrauka sukėlė didelį pasipiktinimą tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek už jos ribų.<br> „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 10:29 AM, atnaujinta Jul 26, 2019, 10:35 AM

JAV televizija CNN primena, kad Melania Geymonat ir jos partnerė Chris buvo užpultos, kai važiavo namo dviaukščiu Londono autobusu gegužės 30 d. Vėliau internete išplatinta sumuštų moterų nuotrauka sukėlė didelį pasipiktinimą tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek už jos ribų.

Ketvirtadienį Londono teisėsauga pateikė kaltinimus dėl šio incidento keturiems įtariamiesiems, kuriems yra nuo 15 iki 17 metų.

Penkiolikmetis taip pat kaltinamas dėl vagystės, o vienas iš dviejų šešiolikmečių – dėl marihuanos laikymo.

Visi keturi kaltinamieji stos prieš teismą rugpjūčio 21 d.

Iš Urugvajaus kilusi ir orlaivių stiuardese dirbanti M.Geymonat po išpuolio pasakojo, kad keturi vaikinai autobuse ėmė kabinėtis prie jos ir draugės, laidyti įžeidžiančias replikas ir reikalauti, kad jos pasibučiuotų. Galiausiai užpuolikai moteris sumušė ir apiplėšė.

„Jie pradėjo chuliganiškai elgtis ir reikalauti iš mūsų pasibučiuoti, kad jie galėtų mėgautis žiūrėdami. Jie vadino mus lesbietėmis ir aptarinėjo sekso pozas“, – pasakojo M.Geymonat, kuriai ligoninėje buvo diagnozuotas nosies lūžis.

Jos partnerė Chris birželį laikraštyje „The Guardian“ ragino visuomenę imtis veiksmų prieš neapykantos kurstymą.

„Man jau atsibodo girdėti tą patį priedainį: „Negaliu patikėti, kad tai nutiko – juk dabar 2019-ieji.“ Aš nesutinku, – rašė nukentėjusioji. – Tiek mano gimtosiose Jungtinėse Valstijose, tiek čia Jungtinėje Karalystėje visuomet galiojo ir tebegalioja medžioklės sezonas prieš kitos spalvos žmones, čiabuvius, translyčius asmenis, neįgaliuosius, keistuolius, skurstančiuosius, moteris ir migrantus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.