JAV donorystės centre – „Frankenšteino monstras“ ir kibirai su galvomis

Donorų šeimos galvojo, kad aukoja artimųjų kūnus tyrimams, kurie padės rasti vaistus nuo Alzheimerio, Parkinsono ir kitų ligų.

 2014 m. sausį vykdyta krata Arizonos Biologinių išteklių centre truko visą savaitę. <br> 123rf.com asociatyvinė nuotr.
 2014 m. sausį vykdyta krata Arizonos Biologinių išteklių centre truko visą savaitę. <br> 123rf.com asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-28 15:48

Bet Arizonos Biologinių išteklių centrą 2014 m. iškrėtę Federalinio tyrimų biuro (FTB) pareigūnai pamatė į krūvą sumestus kūnus ir jų dalių pilnus kibirus.

Šios detalės paaiškėjo tiriant bylą, kurį šį rudenį turėtų pasiekti Finikso teismą. Joje buvusiems Biologinių išteklių centro darbuotojams kaltinimus pareiškė 35 žmonių, kurių kūnai 2010-2014 m. buvo atiduoti tyrimams, šeimos.

Artimieji teigia, kad jau nebeveikiančio centro darbuotojai juos apgavo ir bandė pasipelnyti, parduodami paaukotų kūnų dalis.

2014 m. sausį vykdyta krata Arizonos Biologinių išteklių centre truko visą savaitę. Joje dalyvavęs ir šiemet gegužę tyrėjų apklaustas buvęs FTB pareigūnas Markas Cwynaras pasakojo, kad kūnai buvo sukrauti įvairiose vietose ir niekaip nepažymėti.

M.Cwynaras pasakojo matęs kibirus, pilnus nupjautų galvų, rankų ir kojų. Prie vieno kūno, kabėjusio ant sienos, buvo prisiūta mažesnio dydžio galva. Anot buvusio pareigūno, šis kūnas atrodė lyg Frankenšteino monstras.

„Šie kūnai buvo naudojami kaip manekenai per avarijų bandymus“, – skunde rašė pareiškėjai, remdamiesi prokurorų surinkta medžiaga. Anot jų, kūnai taip pat būdavo parduodami Gynybos departamentui.

Vienas iš pareiškėjų Troy Harpas televizijai CNN sakė norėjęs, kad jo motinos ir senelės kūnai būtų naudojami tyrimams arba studentų mokymams, o ne „nesveikiems Frankenšteino vakarėliams“.

Dabar vyras abejoja, ar jam atsiųsti kremuoti palaikai iš tikrųjų priklauso jo artimiesiems.

„Tai siaubinga situacija, kai pažeidžiamais žmonėmis yra pasinaudojama“, – apie bylą sakė prokuroras Michaelas Burgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.