Maskva: Šiaurės Korėja paleido rusų žvejybos laivą

Šiaurės Korėja paleido rusų žvejybos laivą su 15 rusų ir dviejų Pietų Korėjos piliečių įgula, sulaikytą anksčiau šį mėnesį dėl įplaukimo į šalį taisyklių pažeidimo, sekmadienį pranešė Rusijos ambasada Pchenjane.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2019, 9:38 AM

Šiaurės Korėjos pasieniečiai laivą, priklausantį Rusijos žūklės kompanijai „Severo-vostočnaja rybolovnaja kompanija“, sulaikė liepos 17 dieną.

Laivas „Xiang Hai Lin 8“ išplaukė iš Šiaurės Korėjos Vonsano uosto vėlų šeštadienį, paskelbė Rusijos ambasada socialiniame tinkle „Facebook“.

„19 val. 30 min. (vietos, sekmadienį 1 val. 30 min. Lietuvos laiku) laivas išplaukė iš Vonsano uosto prieplaukos ir išvyko į Sokčą (Pietų Korėja), kur išlips du įgulos nariai pietų korėjiečiai“, – sakoma ambasados pranešime.

Pasak ambasados, bus tęsiamas tyrimas dėl laivo sulaikymo „aplinkybių“.

Pietų Korėjos suvienijimo ministerija, kuri rūpinasi abiejų Korėjų reikalais, pasveikino rusų laivo „saugų sugrįžimą“ ir pavadino jo paleidimą „humanitariniu požiūriu teigiamu“ žingsniu.

Laivas į Sokčą atplaukė sekmadienio popietę, nurodė ministerija pranešime.

Minėtos rusų kompanijos direktoriaus pavaduotojas Sergejus Sedleris anksčiau šią savaitę sakė, kad laivas žvejojo krabus ir plaukė iš Pietų Korėjos į Japonijos jūrą, bet maždaug 55 jūrmylės nuo Šiaurės Korėjos sienos buvo sulaikytas.

Rusijos pasieniečiai Tolimuosiuose Rytuose dažnai sulaiko Šiaurės Korėjos žvejus, kurių daugelis naudojasi paprasčiausiomis medinėmis valtimis. Kai kurie jų nuteisiami kalėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.