Mirė rusų istorikas ir žurnalistas Vladimiras Kara-Murza

Eidamas 60 metus mirė rusų žurnalistas ir istorikas Vladimiras Kara-Murza, sekmadienį pranešė jo sūnus Vladimiras Kara-Murza jaunesnysis.

 Eidamas 60 metus mirė rusų žurnalistas ir istorikas Vladimiras Kara-Murza.<br> „Facebook“ nuotr.
 Eidamas 60 metus mirė rusų žurnalistas ir istorikas Vladimiras Kara-Murza.<br> „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2019, 12:24 PM, atnaujinta Jul 28, 2019, 4:18 PM

„Šiandien, liepos 28-ąją, išėjo Vladimiras Kara-Murza (1959–2019). Istorikas, žurnalistas, vienas iš „senojo NTV“ įkūrėjų. Mano tėtis. Mirė 8 val. ryto, savo vardo dieną“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė žinomas Kremliaus kritikas V.Kara-Murza jaunesnysis.

V.Kara-Murza vyresnysis žurnalisto karjerą pradėjo 1992 m. televizijoje „Ostankino“, vėliau perėjo į NTV, kur vedė laidas „Šiandien vidurnaktį“ („Segodnia v polnoč“) ir „Amžiaus liudininkas“ („Svidetel veka“). Kartu su kitais „senosios kartos“ žurnalistais jis paliko NTV 2001-aisiais, kai kanalas perėjo į valstybinio holdingo „Gazprom-Media“ rankas.

Pastaraisiais metais jis vedė autorines laidas „Laisvės“ radijuje ir „Echo Moskvy“, taip pat rašė autorinę skiltį laikraštyje „Sobesednik“.

Žurnalisto ir istoriko mirties priežastis neskelbiama, tačiau pastaraisiais metais jis sirgo ir patyrė kelis insultus.

V.Kara-Murza vyresnysis buvo gavęs apdovanojimą „Auksinė Rusijos plunksna“, taip pat buvo Rusijos televizijos akademijos narys.

Jo bendravardis sūnus taip pat dirba žurnalistu, priklauso Rusijos respublikonų partijai ir demokratiniam judėjimui „Solidarumas“, taip pat koordinuoja Michailo Chodorkovskio judėjimą „Atviroji Rusija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.