Italijoje laidojamas pareigūnas, kurio nužudymu įtariami du paaugliai iš JAV

Šimtai žmonių Pietų Italijoje pirmadienį susirinko į policijos pareigūno Mario Regos Cerciello (Marijaus Regos Čerčjelo), kurio nužudymu įtariami du paaugliai iš JAV, laidotuves.

 Italijoje laidojamas pareigūnas, kurio nužudymu įtariami du paaugliai iš JAV.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Italijoje laidojamas pareigūnas, kurio nužudymu įtariami du paaugliai iš JAV.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2019, 7:46 PM

35 metų pareigūnas penktadienį buvo mirtinai subadytas. Jo nužudymas sukrėtė visą šalį.

Amerikiečiai Gabrielis Natale Hjorthas (Gabrielis Natalė Hortas), kuriam yra 18 metų, ir 19-metis Finneganas Elderis (Fineganas Elderis) įtariami mirtinai subadę policininką po nepasisekusio bandymo nusipirkti narkotikų prestižiniame Romos rajone Pratyje.

Įtariamiesiems buvo pareikšti kaltinimai nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis ir bandymu prievartauti turtą.

Gedinti šeima, kolegos ir draugai užpildė bažnyčią Soma Vezuvjanoje – gimtajame nužudyto pareigūno mieste.

Susirinkusi minia plojo, kai į laidotuves netoli Neapolio aidint bažnyčios varpams buvo atvežtas M. R. Cerciello karstas, uždengtas Italijos vėliava. Policininkams nešant karstą į bažnyčią, skambėjo kariškas trimitas.

Tarp emocingose laidotuvėse dalyvavusių pareigūnų buvo vicepremjerai Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) ir Luigi Di Maio (Luidžis Di Majas).

Ant karsto buvo padėta M. R. Cerciello ir jo žmonos nuotrauka, Neapolio futbolo klubo marškinėliai.

Nužudytas pareigūnas neseniai sugrįžo po medaus mėnesio. Jam durtuviniu peiliu su 18 cm geležte buvo smogta 11 kartų, pranešė Italijos žiniasklaida.

Pasak policijos, įtariamieji tvirtino nesupratę, kad M. R. Cerciello ir jo kolega yra policininkai.

Jie manę, kad tai numanomo narkotikų prekeivio, iš kurio jiedu pavogė krepšį, draugai. Krepšyje esą turėjo būti kokaino, bet iš tiesų ten buvo sutrinto aspirino, remdamasi tyrėjais rašė spauda.

Vagystės auka pranešė policijai, bet dviem pareigūnams civiliais drabužiais nuvykus areštuoti tų dviejų amerikiečių turistų, vienas jų išsitraukė ginklą.

„Prisiminėme Mario su ašaromis: visus malonius dalykus, drauge praleistas akimirkas. Tačiau taip pat ir tragediją, baisų reikalą, už kurį negali likti nenubausta“, – žurnalistams sakė Soma Vezuvjanos meras Salvatore Di Sarno (Salvatorė Di Sarnas).

JAV ambasada Italijoje per socialinį tinklą „Twitter“ pareiškė užuojautą ir nurodė gedinti kartu su M. R. Cerciello šeima ir policija.

„Nesubrendę“

Laidotuvės vyksta kilus kontroversijai dėl nuotraukos, kurioje įtariamieji matyti užrištomis akimis ir surakinti antrankiais per apklausą.

Teisininkų sąjungos vadovas Giandomenico Caiazza (Džandomenikas Kajadza) sakė, kad elgesys su įtariamaisiais galėtų sukompromituoti tardymą, kurio metu, kaip nurodė policija, buvo padarytas prisipažinimas.

Nė vienas iš įtariamųjų „nepademonstravo, kad suprastų savo elgesio padarinių rimtumą“, žiniasklaidos cituotame įsakyme grąžinti įtariamuosius kardomajam kalinimui nurodė Romos teisėja Chiara Gallo (Kjara Galo).

Pasak teisėjos, šie paaugliai iš Kalifornijos pademonstravo „nesubrendimą, kuris per didelis net jų jaunam amžiui“.

Įtariamieji laikomi Romos Dangaus Karalienės kalėjime.

Policija pranešė, kad stebėjimo kameros padėjo susekti įtariamuosius jų keturių žvaigždučių viešbutyje, kur jie ir buvo areštuoti. Jie jau buvo susipakavę daiktus ir ketino tą patį vakarą išskristi namo.

Pranešama, kad pareigūnai surado didelį peilį, paslėptą virš pakabinamų viešbučio kambario lubų.

„Nėra abejonių, kad šios tragedijos auka yra Mario“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė).

Tačiau jis nurodė, kad akių užrišimas įtariamiesiems „neatitinka mūsų principų ir teisminių vertybių“.

Italų visuomeninis transliuotojas RAI savaitgalį parodė sulaikymo orderį, kuriame sakoma, kad G. N. Hjorthas ir F. Elderis gimė 2000-aisiais San Fransiske. Policija patvirtino, kad per televiziją parodytas dokumentas yra tikras.

F. Elderio advokatas Francesco Codini (Frančeskas Kodinis) sakė, kad jo klientas pasinaudojo teise neatsakinėti į klausimus per šeštadienį Romos kalėjime vykusį posėdį dėl sulaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.