Seulas repatrijavo tris Šiaurės Korėjos žvejus

Seulas pirmadienį sugrąžino į tėvynę tris šiaurės korėjiečius, kirtusius jūrų sieną žvejybos laiveliu ir pareiškusius norą sugrįžti namo, pranešė Susivienijimo ministerija.

 Seulas pirmadienį sugrąžino į tėvynę tris šiaurės korėjiečius, kirtusius jūrų sieną žvejybos laiveliu ir pareiškusius norą sugrįžti namo, pranešė Susivienijimo ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Seulas pirmadienį sugrąžino į tėvynę tris šiaurės korėjiečius, kirtusius jūrų sieną žvejybos laiveliu ir pareiškusius norą sugrįžti namo, pranešė Susivienijimo ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2019, 10:07 AM

„Visi trys įgulos nariai, taip pat medinis laivas bus sugrąžinti į Šiaurės Korėją“, – Seule žurnalistams pranešė institucijos atstovai.

Laivas su trimis įgulos nariais jau išplaukė, naujienų agentūrai AFP patvirtino vienas ministerijos pareigūnas.

Vadinamosios Šiaurinės ribos liniją – esančią Japonijos jūroje, kurią korėjiečiai vadina Rytų jūra – vėlai sekmadienį kirtusio ir į Šiaurės Korėjos vandenis patekusio laivo stiebo buvo pririštas baltas rankšluostis.

Pietų Korėjos tarnybos, interpretavusios rankšluostį kaip ženklą, kad įgula norėjo pabėgti į Pietų Korėją, palydėjo valtį į vieną kariuomenės uostą.

Tačiau apklausos metu žvejai pareiškė, kad kirto sieną per klaidą ir patikino, jog norėtų sugrįžti namo, informavo ministerija.

Birželį kitas šiaurės korėjiečių žvejų laivas neaptiktas kirto budriai saugomą jūrinę sieną ir atplaukė į vieną Pietų Korėjos uostą.

Du iš keturių įgulos narių pareiškė norį likti Pietų Korėjoje, o likę du buvo sugrąžinti į Šiaurės Korėją. Dėl šios sienos apsaugos spragos buvo atleistas iš pareigų vienas pietų korėjiečių generolas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.