Vokietija ragina Rusiją paleisti sulaikytus protestuotojus

Vokietija pirmadienį paragino Rusiją nedelsiant paleisti beveik 1,4 tūkst. protestuotojų, sulaikytų per „neproporcingai griežtus policijos veiksmus“, nukreiptus prieš savaitgalio demonstracijos Maskvoje dalyvius.

 Rusų policija areštavo kone 1,4 tūkst. žmonių. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusų policija areštavo kone 1,4 tūkst. žmonių. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2019, 4:27 PM

Kanclerės Angelos Merkel atstovė Ulrike Demmer taip pat paragino Maskvą gerbti žodžio ir susirinkimų laisvę ir užtikrinti, kad municipaliniai rinkimai rugsėjį vyktų pagal tarptautinius standartus.

Rusų policija areštavo kone 1,4 tūkst. žmonių, savaitgalį susirinkusių Maskvoje reikalauti laisvų ir sąžiningų rinkimų, sekmadienį pranešė stebėtojai. Tai didžiausia tokia operacija prieš protestuotojus pastaraisiais metais.

Protestuotojus, bandžiusius susirinkti prie sostinės merijos, policija vaikė lazdomis. Naujienų agentūros AFP reporteriai įvykio vietoje matė sužeistų demonstrantų.

U. Demmer spaudos konferencijoje sakė, kad Vokietija „labai susirūpinusi“ atkreipė dėmesį į „neproporcingai griežtus policijos veiksmus“ ir dabar „tikisi greito sulaikytųjų paleidimo“.

Ji konkrečiai nepaminėjo vieno svarbiausių Kremliaus kritikų Aleksejaus Navalno, kuris buvo nuteistas kalėti 30 parų už raginimą surengti naują protestą.

Sekmadienį A. Navalnas dėl ūmios alerginės reakcijos iš kalėjimo buvo skubiai nuvežtas į ligoninę. Jo gydytoja Anastasija Vasiljeva sakė, kad reakciją galėjo sukelti kokia nors „toksiška medžiaga“. Pirmadienį opozicionierius buvo išrašytas iš ligoninės ir grąžintas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.