„Burger King“ Ispanijoje gavo pylos už draudimą darbuotojas nešioti barzdas

Greitojo maisto tinklo „Burger King“ Katalonijoje darbuotojai gali džiaugtis – teismas nusprendė, kad įmonės sugalvotos taisyklės dėl išvaizdos prieštarauja įstatymams. Todėl dabar jie turės daugiau laisvės.

Įmonė „Burger King“ darbuotojams neleisdavo užsiauginti barzdų ar ūsų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Įmonė „Burger King“ darbuotojams neleisdavo užsiauginti barzdų ar ūsų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2019, 12:55 PM

Greitojo maisto gigantas „Burger King“ nusprendė, kad įmonės darbuotojai negali turėti barzdų ar ūsų. Toks sprendimas netruko sulaukti ne tik darbuotojų, bet ir vietos valdžios pasipiktinimo. Pastarųjų buvo paprašyta įsikišti, kai pati įmonė nesutiko atšaukti savo reikalavimo.

Maža to, mėsainių tinklo atstovams teks pamiršti taisyklę nurodyti skirtingai rengtis vyrams ir moterims, dirbantiems kompanijos kavinėse.

Katalonijos valdžia nusprendė, kad tokie kompanijos reikalavimai pažeidžia konstitucines žmogaus teises, o reikalavimas, susijęs su apranga, yra lytinis diskriminavimas.

Pirmiausia į kovą su „Burger King“ įsitraukė Darbuotojų komisijų sąjunga. Tačiau kompanija jos argumentų klausyti nepanoro. Darbuotojams atstovaujanti institucija kreipėsi į vietos valdžią. Darbo inspekcijos komisija palaikė pastarosios poziciją.

Darbuotojai dabar viliasi, kad ankstesni kompanijos reikalavimai bus atšaukti ne tik Barselonoje, bet ir visoje Ispanijoje.

Vien Barselonos provincijoje „Burger King“ turi 46 restoranus, kuriuose dirba daugiau nei 1,2 tūkst. darbuotojų.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.