Indonezijoje nuskendus laivui žuvo keturi žmonės, dar dešimtys dingo

Indonezijoje prie Kalimantano salos nuskendus žvejybiniam laivui žuvo mažiausiai keturi žmonės, o dar dešimtys dingo, remdamasi vietos pareigūnu pranešė šalies žiniasklaida.

 Gelbėjimo operacijai trukdo didelės bangos ir prasti orai, nurodė Mugenas Suprihatinas Sartoto. Jis pridūrė, kad paieška tęsis savaitę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Gelbėjimo operacijai trukdo didelės bangos ir prasti orai, nurodė Mugenas Suprihatinas Sartoto. Jis pridūrė, kad paieška tęsis savaitę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-02 13:05

Gelbėtojai išsiuntė kelis laivus ir lėktuvą ieškoti 31 dingusio įgulos nario, sakoma pranešimuose, kuriuose nurodoma, kad laivas nuskendo trečiadienį.

Radijo ryšys su laivu buvo nutrūkęs, o pareigūnai apie nelaimę sužinojo tik penktadienį, kai kito laivo įgula šalia Matasyrio salos Javos jūroje rado keturis lavonus ir du išgyvenusius žmones, sakė vietos uosto viršininkas Mugenas Suprihatinas Sartoto.

„Galvojame, kad laivo radijo švyturys nelaimės atvejams buvo sugedęs“, – sakė jis televizijai „Metro TV“.

Gelbėjimo operacijai trukdo didelės bangos ir prasti orai, nurodė Mugenas Suprihatinas Sartoto. Jis pridūrė, kad paieška tęsis savaitę.

Laivybos nelaimės yra dažnos Indonezijoje, kurią sudaro daugiau kaip 17 tūkst. salų ir kur daugelis gyventojų, nepaisydami prastų saugumo standartų, kelionėms naudojasi keltais ir kitais laivais.

Pernai viename giliausių pasaulio ežerų Sumatros saloje nuskendus keltui žuvo maždaug 160 žmonių.

2009 metais tarp Sulavesio ir Kalimantano nuskendus keltui žuvo daugiau kaip 300 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?