Prancūzijos policija susirėmė su protestuotojais, minėjusiais festivalio dalyvio žūtį

Prancūzijos vakariniame Nanto mieste policija šeštadienį panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas prieš šimtus demonstrantų, protestavusius prieš numanomą policijos smurtą ir vieno festivalio dalyvio nepaaiškintą žūtį birželio mėnesį.

 Solidarumą su žuvusiu jaunuoliu reiškę aktyvistai protestavo ir keliuose kituose Prancūzijos miestuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Solidarumą su žuvusiu jaunuoliu reiškę aktyvistai protestavo ir keliuose kituose Prancūzijos miestuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2019, 1:28 PM

Solidarumą su žuvusiu jaunuoliu reiškę aktyvistai protestavo ir keliuose kituose Prancūzijos miestuose. Dalį šių akcijų surengė „geltonųjų liemenių“ protestų judėjimas.

Nante paryčiais prie Luaros upės krantų, kur pirmadienį buvo rastas 24 metų Steve'o Maia Canico (Stivo Maja Kaniso) kūnas, susirinkus miniai, įsiliepsnojo aistros.

Palaikai buvo aptikti netoli vietos, kur jis buvo paskutinį kartą matytas gyvas per birželio 21–22 dienomis Nante vykusį muzikos festivalį.

Ašarines dujas panaudoję pareigūnai išvaikė mitingo dalyvius, kurių keli per susirėmimus įkrito į upę.

Netoli vietos, kur buvo padėtas jaunuolio, dabar šalyje vadinamo tiesiog „Steve'u“, portretas žmonės mėtė gėles į upę, o kai kurie laikė plakatus su užrašais „Kas nužudė Steve'ą?“ ir „Kur teisingumas Steve'ui?“.

Vėliau sekmadienį šimtai įvairaus amžiaus žmonių surengė eiseną vietos policijos būstinės link. Policijos duomenimis, akcijos dalyvių buvo apie 1 700.

Kai kurie iš jų įrengė barikadas ir daužė langus, o pareigūnai panaudojo ašarines dujas bei vandens patrankas, kai įsiplieskė gaisrų ir buvo pradėta svaidyti daiktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.