Rumunijos prokurorai pranešė, kad atlikus DNR tyrimus patvirtinta dingusios paauglės mirtis

Aptikus dingusios rumunų paauglės DNR mėginiuose, paimtuose iš apdegusių palaikų įtariamo žudiko namuose, buvo patvirtintas jos žūties faktas, šeštadienį pranešė Rumunijos prokurorai.

 Pakeleivinga mašina namo grįžti mėginusios 15-metės nužudymas pribloškė šalį, o kilus pasipiktinimui atsistatydino keli aukšto rango pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pakeleivinga mašina namo grįžti mėginusios 15-metės nužudymas pribloškė šalį, o kilus pasipiktinimui atsistatydino keli aukšto rango pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2019, 12:57 PM

„Atliektas laboratorinis tyrimas atskleidė vieno žmogaus genetinius duomenis – Alexandros Macesanu“, – nurodoma su organizuotu nusikalstamumu kovojančios prokuratūros pareiškime.

Pakeleivinga mašina namo grįžti mėginusios 15-metės nužudymas pribloškė šalį, o kilus pasipiktinimui atsistatydino keli aukšto rango pareigūnai.

Praėjusios savaitės penktadienį buvo atleistas Rumunijos nacionalinės policijos viršininkas Ioanis Budas, kritikuotas dėl to, kad policijai prireikė 19 valandų, kol ji nustatė, kur yra 15-metė mergaitė, tris kartus skambinusi pagalbos numeriu ir sakiusi, kad ją sumušė ir išžagino pagrobėjas.

Šis nusikaltimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą pareigūnais, o praėjusį savaitgalį į Bukarešto gatves buvo išėję tūkstančiai demonstrantų.

Įtariamasis, 65-erių Gheorghe'as Dinca, sekmadienį buvo suimtas pietiniame Karakalio mieste.

Jis prisipažino pagrobęs ir nužudęs 15-metę Alexandrą ir balandį dingusią 18-metę Luizą, sakė jo advokatas.

Po šios nelaimės kilo rimtas politinis skandalas, per kurį praėjusią savaitę atsistatydino ar buvo atleisti keturi aukšto rango valdininkai.

Vėliausiai posto neteko švietimo ministrė Ecaterina Andronescu, kuri buvo atleista dėl tokio pareiškimo radijui: „Mane mokė nesėsti į mašiną su nepažįstamu žmogumi“.

E. Andronescu vėliau pažymėjo, kad apie sprendimą ją atleisti sužinojo iš žiniasklaidos, ir patikino, jog savo komentarais neketino apkaltinti aukos.

Vidaus reikalų ministras ir Specialiųjų telekomunikacijų tarnybos vadovas taip pat buvo atleisti iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.