Graikijos pareigūnai ieško vienoje saloje dingusios britės

Graikijos pareigūnai pradėjo didelę paieškos operaciją Egėjo jūros Ikarijos saloje, kur buvo pranešta apie ryte pabėgioti išėjusios britės dingimą.

 Graikijos pareigūnai pradėjo didelę paieškos operaciją Egėjo jūros Ikarijos saloje, kur buvo pranešta apie ryte pabėgioti išėjusios britės dingimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Graikijos pareigūnai pradėjo didelę paieškos operaciją Egėjo jūros Ikarijos saloje, kur buvo pranešta apie ryte pabėgioti išėjusios britės dingimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 4:46 PM, atnaujinta Aug 7, 2019, 2:37 PM

Policija trečiadienį pranešė, kad jos pareigūnai, ugniagesiai, pakrančių apsaugos darbuotojai ir savanoriai ieško Nikosijoje Kipre gyvenančios 35 metų astrofizikės Natalie Christopher.

Kad moteris pirmadienį išsirengė pabėgioti ir negrįžo, pranešė jos partneris, su kuriuo ji atostogavo Ikarijoje.

„Policijos sraigtasparnis su pareigūnais ir specialia įranga dingusių asmenų buvimo vietai nustatyti antradienį vakare išskrido iš Atėnų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Graikijos policijos atstovė.

Pareigūnai iš sostinės prisidėjo prie paieškos dalyvių Ikarijoje, sakoma Šiaurės Egėjo regiono policijos pareiškime.

Kaip pranešė Graikijos ir Kipro žiniasklaida, N. Christopher ir jos 38 metų partneris į Ikariją atvyko šeštadienį ir apsistojo netoli Agios Kiriko uosto. Pirmadienį ryte ji išėjo iš viešbučio pabėgioti ir dingo, žiniasklaidai sakė jos partneris.

Policija pradėjo preliminarų tyrimą dėl moters dingimo aplinkybių. Pasak policijos, kol kas neatmetama nė viena galima versija.

Incidentas įvyko trys savaitės po amerikietės, molekulinės biologijos specialistės Suzanne Eaton (Siuzan Iton) nužudymo Graikijos Kretos saloje.

59 metų mokslininkė dalyvavo konferencijoje netoli Chanijos miesto. Liepos 2 dieną ji išėjo nepasiėmusi savo mobiliojo telefono ir dingo, nurodė policija.

Jos palaikai po šešių dienų buvo surasti apleistame Antrojo pasaulinio karo laikų bunkeryje netoli miesto.

27 metų vietos ūkininkas prisipažino išžaginęs ir nužudęs JAV mokslininkę, kuri dirbo Dresdeno universiteto Maxo Plancko (Makso Planko) institute.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.