Su turizmu kovojantys aktyvistai Ispanijos Maljorkoje niokojo nuomojamas mašinas

Ispanijos policija antradienį tiria kraštutinių kairiųjų grupės, vasaromis rengiančios protestus prieš masinį turizmą, vandalizmo atvejį, kurio taikinys buvo nuomojami automobiliai kurortinėje Maljorkos saloje.

 Ispanijos policija antradienį tiria kraštutinių kairiųjų grupės, vasaromis rengiančios protestus prieš masinį turizmą, vandalizmo atvejį, kurio taikinys buvo nuomojami automobiliai kurortinėje Maljorkos saloje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ispanijos policija antradienį tiria kraštutinių kairiųjų grupės, vasaromis rengiančios protestus prieš masinį turizmą, vandalizmo atvejį, kurio taikinys buvo nuomojami automobiliai kurortinėje Maljorkos saloje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 4:10 PM

Kraštutinių kairiųjų jaunimo grupė „Arran“ socialinėje žiniasklaidoje paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti du kaukėti aktyvistai, naktį salos pagrindiniame Maljorkos Palmos mieste plaktuku daužantys nuomojamų automobilių langus, apipurškiantys juos dažais ir badantys jų padangas.

„Arran“, kuri pastaraisiais metais vykdė panašius protestus Balearuose, Barselonoje ir Valensijoje, teigia, kad nuomojami automobiliai teršia aplinką ir simbolizuoja Maljorkos „įsotinimą“ lankytojais.

Policija pradėjo tyrimą gavusi automobilių nuomos kompanijos skundą, naujienų agentūrai AFP sakė Balearų salų policijos atstovas.

Kol kas pateiktas tik vienas skundas, bet policija „aiškinasi, ar yra ir kitų nukentėjusių žmonių“, pridūrė atstovas.

„Arran“ paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti mažiausiai du apgadinti automobiliai. Grupė agituoja už „katalonų žemių“, apimančių kelis kataloniškai kalbančius Ispanijos ir Prancūzijos regionus, įskaitant Balearus, nepriklausomybę.

Maljorka yra didžiausia iš Balearų salų; pernai joje apsilankė kiek mažiau nei 14 mln. lankytojų, daugiausia iš Vokietijos ir Didžiosios Britanijos.

Ispanijoje, antroje po Prancūzijos labiausiai lankomoje pasaulio šalyje, stiprėjo antipatija lankytojams tokiuose turizmo centruose kaip Maljorkos Palma ir Barselona.

Kritikai skundžiasi, kad masinis turizmas pernelyg apkrauna infrastruktūrą, tokią kaip keliai ir vandentiekis, didina būstų kainą ir teršia aplinką.

Liepos mėnesį „Arran“ Barselonos centre ant vieno pastato iškabino didelį užrašą „Turizmas žudo miestą“.

2017 metais kaukėti grupės nariai Barselonoje privertė sustoti vieną ekskursijų autobusą ir supjaustė jo padangas.

Turizmas sudaro daugiau kaip 10 proc. Ispanijos ekonomikos, o Balearų – iki 45 procentų.

„Labai ačiū turistams, besinaudojantiems nuomojamais automobiliais rojui, kuriame gyvename, aplankyti ir mūsų ekonomikai atgaivinti“, – reaguodamas į „Arran“ klipą socialiniame tinkle „Twitter“ parašė buvęs Balearų regiono vadovas, konservatorius Ramonas Bauza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.