Naujojoje Zelandijoje per kemperio užpuolimą nužudytas australų turistas

Naujosios Zelandijos policija penktadienį ieško įtariamojo, nušovusio vieną turistą iš Australijos, kai jis su savo partnere miegojo kemperyje.

 Policija apie 8 val. rado kemperį maždaug už 75 km nuo incidento vietos, Gordontono gyvenvietėje. Viduje buvo rastas australo turisto kūnas.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Policija apie 8 val. rado kemperį maždaug už 75 km nuo incidento vietos, Gordontono gyvenvietėje. Viduje buvo rastas australo turisto kūnas.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 1:34 PM

Policija nurodė, kad pora buvo apsistojusi vienoje vaizdingoje vietoje netoli pajūrio miestelio Raglano. Įtariamasis prie jų kemperio prisiartino penktadienį apie 3 val. nakties.

Detektyvas inspektorius Grahamas Pitkethley žiniasklaidai sakė, kad įtariamasis keliskart šovė į automobilį ir sužeidė viduje buvusį vyrą. Moteris sugebėjo ištrūkti ir pabėgti, o vėliau iškvietė policiją.

Pasak G.Pitkethley, įtariamasis tuomet pagrobė kemperį ir nuvažiavo. Pašautas australas tuo metu tebebuvo automobilyje.

Policija apie 8 val. rado kemperį maždaug už 75 km nuo incidento vietos, Gordontono gyvenvietėje. Viduje buvo rastas australo turisto kūnas.

Kol kas neaišku, ar vyras mirė nuo šautinių žaizdų, patirtų per pirminį išpuolį, ar nuo tikėtinų vėlesnių smurto veiksmų.

„Tai tragiškas incidentas“, – pabrėžė G.Pitkethley. Pasak pareigūno, policija teikia pagalbą moteriai, kuri yra „labai sukrėsta ir apimta sielvarto“.

Policija perspėjo žmones būti atsargius, nes ginkluotas įtariamasis dar nėra rastas.

„Noriu patikinti visuomenę, kad uoliai stengiamės nustatyti pažeidėją ir jį surasti, – sakė G.Pitkethley. – Tai mūsų absoliutus prioritetas.“

Policija į įvykio vietą pasiuntė savo specialiąsias pajėgas; visiems regiono teisėsaugos pareigūnams nurodyta prevenciškai nešiotis tarnybinius ginklus.

Naujosios Zelandijos policininkai per patruliavimą ginklus paprastai palieka savo automobiliuose.

Policija aukos kol kas neįvardijo, bet Naujosios Zelandijos žiniasklaida pranešė, kad buvo nužudytas 33 metų Seanas McKinnonas, o ištrūkusi moteris yra jo 32 metų sužadėtinė kanadietė.

Australijos dienraštis „The Sydney Morning Herald“ rašo, kad S.McKinnonas užaugo Vornambulo mieste, esančiame maždaug už 250 km į pietvakarius nuo Melburno. Draugai jį prisiminė kaip talentingą muzikantą, mėgusį plaukioti banglente, ypač ant didelių bangų.

Wayne'as Suchas sakė laikraščiui, kad S.McKinnonas buvo „iš prigimties švelnaus būdo, žmogus aukso širdimi“.

Raglano apylinkių paplūdimiai laikomi vienomis geriausių vietų Naujojoje Zelandijoje plaukioti banglentėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.