Buvusiam Ispanijos karaliui Juanui Carlosui bus atlikta širdies operacija

Iš visuomeninio gyvenimo birželį pasitraukusiam buvusiam Ispanijos monarchui Juanui Carlosui I šeštadienį bus atlikta širdies operacija, pranešė karališkieji rūmai.

 Iš visuomeninio gyvenimo birželį pasitraukusiam buvusiam Ispanijos monarchui Juanui Carlosui I šeštadienį bus atlikta širdies operacija, pranešė karališkieji rūmai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iš visuomeninio gyvenimo birželį pasitraukusiam buvusiam Ispanijos monarchui Juanui Carlosui I šeštadienį bus atlikta širdies operacija, pranešė karališkieji rūmai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2019, 4:47 PM

Sprendimą atlikti operaciją gydytojai priėmė birželio mėnesį per kasmetinį buvusio karaliaus sveikatos patikrinimą. Procedūrą buvo numatyta atlikti rugpjūčio pabaigoje, sakė karališkųjų rūmų atstovas naujienų agentūrai AFP.

„Neatrodo, kad atvejis būtų rimtas“, – patikino atstovas ir pridūrė, kad nuo tada, kai buvo nuspręsta jį operuoti, 81 metų monarchas nekeitė savo gyvenimo įpročių.

Karališkieji rūmai nepatikslino monarchui nustatytos diagnozės. Operacija bus atlikta privačioje ligoninėje Madrido priemiestyje.

Juanas Carlosas, atlikęs lemiamą vaidmenį Ispanijai pereinant prie demokratijos 1975 metais, mirus generolui Francisco Franco, valdė 39 metus. 2014 metais jis perdavė sostą savo sūnui Felipe VI.

Nors ir pasitraukęs iš aktyvaus visuomeninio gyvenimo, jis ir toliau rodydavosi viešumoje. Pastaraisiais kartais jis buvo pastebėtas koridoje Madride ir buriavimo varžybose Suomijoje.

Pernai jam buvo atlikta kelio operacija, anksčiau ne kartą buvo operuotas klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.