Rugsėjį Ankaroje vyks Turkijos, Rusijos ir Irano vadovų susitikimas dėl Sirijos

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas rugsėjo 16 dieną Ankaroje susitiks su Rusijos ir Irano vadovais aptarti padėties Sirijoje, pranešė valstybės vadovo atstovas spaudai.

 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas rugsėjo 16 dieną Ankaroje susitiks su Rusijos ir Irano vadovais aptarti padėties Sirijoje, pranešė valstybės vadovo atstovas spaudai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas rugsėjo 16 dieną Ankaroje susitiks su Rusijos ir Irano vadovais aptarti padėties Sirijoje, pranešė valstybės vadovo atstovas spaudai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2019, 2:56 PM

Damasko režimą palaikantys Iranas bei Rusija ir sukilėlius remianti Turkija yra priešingose Sirijos karo barikadų pusėse, tačiau drauge ieško politinio konflikto sprendinio.

„Prezidentas Ankaroje surengs trišalį susitikimą dalyvaujant Rusijai ir Iranui“, – trečiadienį vėlai vakare sakė R. T. Erdogano atstovas Ibrahimas Kalinas.

Apie planuojamą R. T. Erdogano, Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Irano vadovo Hassano Rouhani susitikimą pranešta Sirijos režimo pajėgoms intensyviai puolant šalies šiaurės rytuose esantį Idlibą – paskutinį svarbų džihadistų bastioną.

Pernai rugsėjį Rusija ir Turkija sudarė susitarimą dėl buferinės zonos, turėjusį apsaugoti šį regioną nuo didelio masto vyriausybės puolimo, bet režimas ir jo sąjungininkė Maskva nuo balandžio jį vis intensyviau bombarduoja.

Trišaliame susitikime lyderiai aptars Idlibo klausimą, taip pat konstitucinės komisijos įsteigimą bei tai, kaip turėtų vykti politinis procesas, sakė Turkijos prezidento atstovas spaudai.

Turkija norėtų užkirsti kelią didžiulio masto puolimui Idlibe – 3 mln. gyventojų turinčiame regione, kur veikia 12 turkų stebėjimo postų.

Pastarąjį kartą Turkijos, Rusijos ir Irano prezidentai buvo susitikę vasarį. Rugsėjį numatytos derybos bus jau penktasis R. T. Erdogano, V. Putino ir F. Rouhani susitikimas nuo 2017 metų lapkričio.

I. Kalinas sakė, kad R. T. Erdoganas artimiausiomis dienomis pasikalbės telefonu su V. Putinu. Anot jo, taip pat planuojamas dar vienas pokalbis telefonu su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.