JAV Mičigano kandidatė apstulbino ketinimais kurti „baltesnę“ bendruomenę

Vieno Mičigano valstijos miestelio tarybos nare siekianti tapti kandidatė ketvirtadienį apstulbino vieno viešo forumo dalyvius, pareiškusi, jog noti, kad jos bendruomenė išliktų „kiek įmanoma baltesnė“.

Mičigane esantys kitataučiai nepatenkinti kandidatės pareiškimais.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Mičigane esantys kitataučiai nepatenkinti kandidatės pareiškimais.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2019, 9:09 PM

Šį komentarą kandidatė Jean Cramer (Džen Kramer) pateikė atsakydama į klausimą apie bendruomenės įvairovę Sent Klero apygardos mieste Marisvilyje, esančiame už 88 km į šiaurės rytus nuo Detroito. Kaip rašo Port Hurone leidžiamas laikraštis „The Times Herald“, ji yra viena iš penkių kandidatų, per lapkritį vyksiančius rinkimus kovosiančių dėl trijų vietų Marisvilio taryboje.

Daugiau kaip 90 proc. iš maždaug 9,7 tūkst. Marisvilio gyventojų yra baltieji.

J. Cramer savo atsakymą pateikė, debatų vedėjui uždavus kandidatams klausimą, ar Marisvilis turėtų stengtis pritraukti daugiau užsienyje gimusių gyventojų, didinančių vietos populiacijas kai kuriose Didžiųjų Ežerų regiono valstijose.

„Išlaikykite Marisvilį kiek įmanoma baltesne bendruomene, – atsakė kandidatė. – Balta. Rimtai. Kitaip sakant – jokių užsienyje gimusių, jokių užsieniečių.“

„The Times Herald“ vėliau paklausė J. Cramer, ar ji norėtų paaiškinti savo pareiškimą.

„Vyras ir žmona turi būti tos pačios rasės. Tas pats su vaikais, – sakė ji. – Būtent taip buvo nuo pradžių – kaip galėčiau pasakyti? – kai Dievas sukūrė dangų ir žemę. Jis sukūrė Adomą ir Ievą tuo pačiu metu. Tačiau ar aš nusistačiusi prieš juodaodžius? – Ne, nesu.“

Kiti forume dalyvavę kandidatai atrodė smarkiai sunerimę.

„Tiesiog tikrinu kalendorių – noriu įstikinti, ar dabar vis dar 2019-iejis“, – sakė Mike'as Deisingas (Maikas Deizingas).

Tarybos narys Paulas Wesselis (Polas Veselis) sakė, kad Marisvilyje turi būti leidžiama apsigyventi visiems norintiems.

Miestelio tarybos posėdžių salė yra pavadinta velionio deputato Josepho Johnso (Džozefo Džonso) vardu. Šis sirų kilmės amerikietis buvo vienos vietos verslo įmonės savininkas ir dešimtmečius užėmė renkamas pareigas. Jo duktė Kathy Hayman (Keiti Heiman) yra Marisvilio mero pavaduotoja.

„Netgi nežinau, ar dar galiu kalbėti, bet esu labai nuliūdusi ir priblokšta. ... Taigi, iš esmės pasakėte, kad mano tėvas ir jo šeima neturėjo jokios teisės būti šioje bendruomenėje“, – sakė K. Hayman, kreipdamasi į J. Cramer.

Miestelio meras Danas Dammanas (Denas Damanas) savo ruožtu pareiškė, kad J. Cramer pareiškimai yra „šlykštūs“ ir „stulbinami“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.