JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja R. Ginsburg baigė gydytis dėl kasos vėžio

JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja Ruth Ginsburg baigė spindulinės terapijos kursą dėl kasos vėžio, o medikai jos organizme šios ligos požymių nebeaptinka, penktadienį pranešė Aukščiausiasis Teismas.

 JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja Ruth Ginsburg baigė spindulinės terapijos kursą dėl kasos vėžio, o medikai jos organizme šios ligos požymių nebeaptinka, penktadienį pranešė Aukščiausiasis Teismas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja Ruth Ginsburg baigė spindulinės terapijos kursą dėl kasos vėžio, o medikai jos organizme šios ligos požymių nebeaptinka, penktadienį pranešė Aukščiausiasis Teismas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2019, 10:20 AM, atnaujinta Apr 8, 2022, 1:40 PM

Teismo pranešime sakoma, kad liepos 31 dieną atlikta biopsija patvirtino, jog teisėjos kasoje išsivystęs lokalizuotas piktybinis navikas. 86 metų R. Ginsburg buvo atlikta trijų savaičių spindulinė terapija. Tuo pat metu jai buvo įtaisytas tulžies latako stentas.

Teismas nurodė, kad R. Ginsburg organizmas „gerai reagavo į gydymą“, tad papildomos terapijos jai nereikia, bet teisėjos būklė bus toliau reguliariai stebima, atliekami kraujo tyrimai ir skenavimas.

Auglys buvo „neabejotinai išgydytas, ir nėra jokių ligos požymių kitur jos kūne“, – pažymėjo teismas.

Pranešime sakoma, kad R. Ginsburg atšaukė savo kasmetines vasaros atostogas Santa Fė, bet terapijos metu toliau aktyviai dirbo.

R. Ginsburg gruodį buvo atlikta operacija dėl plaučių vėžio, o anksčiau ji taip pat buvo dukart gydyta dėl onkologinių susirgimų.

Sausį, kol tebesveiko po operacijos, R. Ginsburg nedalyvavo teismo svarstymuose. Tai buvo pirmasis jos nedalyvavimas dėl ligos per 25 metus darbo Aukščiausiajame Teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.