Keistas meilės trikampis: koją teisėjui pakišo paviešintos pikantiškos nuotraukos

Lenkijoje besiplečiantį politinį internetinių trolių skandalą nuspalvino vieno teisėjo nuotraukos, kuriose jis pozuoja apsinuoginęs. Negana to, paaiškėjo, kad buvo susidaręs keistas meilės trikampis.

Temidė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Temidė.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Kaczynskio vadovaujamiems Lenkijos valdantiesiems skandalai nepatinka.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
J.Kaczynskio vadovaujamiems Lenkijos valdantiesiems skandalai nepatinka.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
J.Kaczynskio vadovaujamiems Lenkijos valdantiesiems skandalai nepatinka.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
J.Kaczynskio vadovaujamiems Lenkijos valdantiesiems skandalai nepatinka.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Aug 30, 2019, 7:55 AM, atnaujinta Aug 30, 2019, 7:59 AM

Teisingumo ministras Zbigniewas Ziobra dėl sąsajų su šia afera atleido iš pareigų jau trečią savo pavaldinį, Katovicų apeliacinio teismo teisėją Arkadiuszą Cichockį.

Praėjusią savaitę Z.Ziobra atleido teisingumo viceministrą Lukaszą Piebiaką ir ministerijoje dirbusį teisėją Jakubą Iwaniecą.

Atleisti asmenys teikė konfidencialią informaciją ir mokėjo pinigus internetinei trolei, slapyvardžiu Mažoji Ema, už tai, kad ji juodintų valdžią kritikuojančius teisėjus.

Mažosios Emos slapyvardžiu buvo prisidengusi vieno aukštas pareigas einančio Teisingumo ministerijos darbuotojo žmona Emilia Szmidt.

Spauda paviešino teisėjų susirašinėjimus su trole, iš kurių paaiškėjo, jog teisėjas A.Cichockis Mažajai Emai pervedė 1,4 tūkst. zlotų (320 eurų) honorarą, tačiau ne tiesiogiai, bet į jos vyro sąskaitą, kad taip nuslėptų sąsajas su trole.

Paaiškėjo dar ir tai, kad A.Cichockis buvo tapęs minėtos moters meilužiu, o ji vėliau, susipykusi su juo, paviešino iš teisėjo gautas nuogo jo nuotraukas.

Skandalas kilo prieš savaitę, kai skyrybų procesą išgyvenanti E.Szmidt nutarė paviešinti tai, kad valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos (TTP) rėmėjų užsakymu dirbo internetine trole ir juodino opoziciją.

Jos pareiga esą buvo skleisti anoniminę juodinančią informaciją apie tuos teisėjus, kurie kritikuoja TTP ir jos vykdomą teismų reformą.

Mažosios Emos slapyvardžiu E.Szmidt anonimiškai internete skelbė ir žiniasklaidai bei politikams siuntė tikrą ir pramanytą informaciją apie tų teisėjų meilužes, nesantuokinius vaikus, padarytas avarijas, gautas nuobaudas.

E.Szmidt prisipažino apjuodinusi 20 teisėjų, o labiausiai skleidusi paskalas apie nepriklausomų teisėjų draugijos „Iustitia“ pirmininką Krystianą Markiewiczių.

Pastarasis TTP pyktį užsitraukė, nes nepabūgo vykti į Briuselį ir Europos Parlamentui skųsti teismų reformą kaip siekį pakeisti nepriklausomus teisėjus lojaliais valdančiaisiais.

Siekdama sukompromituoti K.Markiewiczių Mažoji Ema paskleidė gandą, kad jis įkalbėjo savo merginą pasidaryti abortą.

Kadangi Lenkijoje abortai leidžiami tik išimtiniais vaisiaus išsigimimo ir išprievartavimo atvejais, už tokį poelgį K.Markiewiczius galėtų būti net teisiamas.

E.Szmidt dabar atskleidė, kad viceministras L.Piebiakas feisbuke buvo įkūręs uždarą valdžiai lojalių teisėjų grupę „Kasta“. Šioje nedidelėje grupėje esantys teisėjai tarėsi, kaip nutildyti TTP kritikuojančius teisėjus, vadino juos komunistine kasta.

Ši grupė pati užmezgė kontaktus su E.Szmidt, nes jai patiko, kad moteris savo internetinėse paskyrose kovingai giria TTP ir kritikuoja opoziciją.

„Kasta“ siuntė E.Szmidt konfidencialią informaciją. Dalį jos, anot radijo TOK FM, gaudavo iš šalies saugumo tarnybų. Už tokį juodinimo darbą E.Szmidt buvo atsilyginama arba pinigus įteikiant grynaisiais, arba pervedant į jos vyro sąskaitą. Tinklapis „Onet“ paviešino E.Szmidt susirašinėjimus su L.Piebiaku ir dviem kitais „Kasta“ nariais teisėjais.

Paaiškėjo, jog viceministras trolei teikdavo informaciją, girdavo jos tekstus, ragindavo rašyti daugiau, žadėjo didesnį atlygį ir teigė, jog paskleistas juodinimas patiks šefui.

Spėjama, kad pavarde neįvardintas šefas yra teisingumo ministras Z.Ziobra.

Opozicija reikalauja, kad premjeras atstatydintų Z.Ziobrą, tačiau TTP visaip menkina skandalą, nes bijo, kad jis nepakenktų partijai per spalio mėnesį vyksiančius Seimo rinkimus.

TTP kontroliuojama valstybinė televizija TVP nemini kilusios aferos ir net nepraneša apie demonstracijas įvairiuose miestuose, raginančias Z.Ziobrą atstatydinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.