Tėvai papasakojo apie tragišką 12 metų dukters mirtį baseine Turkijoje

Šią savaitę sukrėtė žinia – 12 metų Alisa Adamova iš Rusijos mirė per atostogas, kai su šeima ilsėjosi Turkijoje, Bodrumo kurorte. Jos ranką įsiurbė baseino filtras.

 12 metų Alisos ranką įtraukė baseino filtras.<br> Facebook ir Reuters/Scanpix nuotr.
 12 metų Alisos ranką įtraukė baseino filtras.<br> Facebook ir Reuters/Scanpix nuotr.
 12 metų Alisos ranką įtraukė baseino filtras.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 12 metų Alisos ranką įtraukė baseino filtras.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 12 metų Alisos ranką įtraukė baseino filtras.<br> Facebook nuotr.
 12 metų Alisos ranką įtraukė baseino filtras.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 31, 2019, 12:33 PM, atnaujinta Aug 31, 2019, 1:18 PM

Alisa iš Sankt Peterburgo maudėsi baseine, kai jos ranka įstrigo angoje, per kurią į filtrą siurbiamas vanduo. Mergaitė paniro po vandeniu ir ten išbuvo net 15 minučių – nei tėvai, nei kiti ją gelbėję žmonės nesugebėjo išvaduoti mergaitės rankos.

Net tada, kai ji buvo išlaisvinta ir iškelta į paviršių, jos ranka vis dar buvo užspausta vienos filtro detalės.

Sąmonės netekusią paauglę aplinkui buvę žmonės mėgino gaivinti. Galiausiai tai padaryti pavyko į įvykio vietą iškviestiems paramedikams. Ir nors Pamukalės ligoninėje vienu metu atrodė, kad mergaitės būklė stabilizavosi, praėjus 11 dienų po tragedijos Alisa mirė.

„Mano vyras panėrė ir pamatė, kad mūsų vaikas įstrigęs po vandeniu, – Rusijos leidiniui „Fontanka“ pasakojo mergaitės motina Natalija. – Jis mėgino ją ištraukti, bet ranka buvo labai smarkiai įsiurbta į filtro angą. Tada jis šaukėsi pagalbos, kiti žmonės suskubo jam padėti.

Tačiau net ir tada, kai viešbučio darbuotojai išjungė vandens siurbimo mechanizmą, mūsų dukters rankos niekaip nepavyko išvaduoti.

Tuomet kokie septyni viešbučio svečiai tol daužė tą mechanizmą, kol ji sulaužė ir ištraukė Alisą kartu su vamzdžiu ant jos rankos.“

„Žinau, kad gyvenimas tęsiasi. Tačiau mūsų gyvenimas niekada daugiau nebebus toks, kaip anksčiau“, – teigė mergaitės tėvas Andris Leikutsis.

Keturių žvaigždučių viešbutis „Sunhill Hotel“ susilaukė kritikos, mat nelaimės metu prie baseino nebudėjo joks gelbėtojas.

„Mes ilgiausiai šaukėmės pagalbos, norėjome, kad išjungtų tą siurblį, bet niekas neatėjo padėti, – sakė turistas iš Lenkijos Tomaszas Grushalskis. – Jie išjungė mechanizmą tik praėjus dešimt minučių nuo tada, kai ėmėme šauktis pagalbos. Net ir tada rankos nebuvo galima išvaduoti.

Maža to, neišmanėliai darbuotojai užsipuolė mergaitės motiną. Mano aštuonerių metų dukrelė, kuri viską matė, iki šiol negali atsigauti po patirto šoko.“

Turkija pradėjo kriminalinį tyrimą, trims šios šalies piliečiams uždrausta išvykti iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.