Paryžiaus Pompidou centras pranešė apie Banksy kūrinio vagystę

Paryžiuje prie įvažiavimo į Pompidou centro požeminę automobilių stovėjimo aikštelę dingo kelio ženklas, priskiriamas garsiam britų gatvės menininkui Banksy, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.

 Paryžiuje prie įvažiavimo į Pompidou centro požeminę automobilių stovėjimo aikštelę dingo kelio ženklas, priskiriamas garsiam britų gatvės menininkui Banksy, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Paryžiuje prie įvažiavimo į Pompidou centro požeminę automobilių stovėjimo aikštelę dingo kelio ženklas, priskiriamas garsiam britų gatvės menininkui Banksy, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2019, 6:03 PM

Pompidou centro darbuotojai informavo, kad antradienį parašė pareiškimą dėl komplekso teritorijoje įvykdytos vagystės ir padarytos žalos.

Kalbama apie nurodomąjį kelio ženklą, kurio kitoje pusėje nupiešta žiurkė su kauke. Šis piešinys atsirado 2018 metų birželio 25 dieną ir jau kitą dieną buvo paskelbtas Banksy paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“.

Pompidou centro atstovų teigimu, piktadariai tiesiog nupjovė metalinį kelio ženklą. Atstovai taip pat nurodė, kad šis meno kūrinys muziejui nepriklausė.

Banksy yra britų gatvės menininkas, režisierius ir politinis aktyvistas. Jo darbus eksponuoja garsios pasaulio galerijos. Susidomėjimą Banksy kūryba stiprina tai, kad menininko tapatybė išlieka nežinoma.

Banksy dažnai palieka įvairaus turinio dažnai politinę potekstę turinčių savo kūrinių didžiųjų miestų gatvėse.

Vėliau apie savo autorystę jis paskelbia instagrame.

Pompidou meno ir kultūros centre daugiausiai eksponuojami šiuolaikinio meno kūriniai. Jis įkurtas Prancūzijos prezidento Georges Pompidou, vadovavusio šaliai nuo 1969 iki 1974 metų, sprendimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.