Septynių mėnesių kūdikiui sustojo širdis: tyrimai atskleidė, kad jis buvo apnuodytas narkotikais

Vos septynių mėnesių kūdikis sukniubo namuose, o vėliau medikai jo organizme rado kreko, kokaino ir kanapių pėdsakų.

 Septynių mėnesių kūdikiui sustojo širdis: tyrimai atskleidė, kad jis buvo apnuodytas narkotikais.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Septynių mėnesių kūdikiui sustojo širdis: tyrimai atskleidė, kad jis buvo apnuodytas narkotikais.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2019, 9:17 PM

Mama, kurios kūdikį ištiko širdies priepuolis, po to kai į jo organizmą pateko kreko ir kokaino, realios kalėjimo bausmės išvengė.

Jungtinėje Karalystėje, Vakarų Jorkšyro Lidso mieste berniuką ištikus širdies priepuoliui, medikai aptiko fatališką narkotikų mišinį jo kūnelyje, rašo mirror.co.uk.

Mažyliui pavyko išgyventi, tačiau jo mama, kuriai yra kiek per 20 metų ir negali būti įvardinta dėl teisinių priežasčių, buvo apkaltinta vaiko nepriežiūra.

Trečiadienį ji pasirodė Lidso karališkajame teisme, kur jai buvo paskirta devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas aštuoniolikai mėnesių.

Teisme pranešta, kad kūdikis buvo skubiai nugabentas į ligoninę po to, kai namuose sustojo jo širdutė. Kraujo, šlapimo ir plaukų sruogelės tyrimai parodė siaubingą rezultatą – vaikas buvo sunkiai apnuodytas narkotikais.

Kūdikio organizme rasta sintetinio ir ypač pavojingo heroino, kurio vartotoją gali greitai ištikti mirtis, ir kuris yra parduodamas kaip „vakarėlių narkotikas“, nes besisvaiginančiam asmeniui sukelia euforijos jausmą.

Prokurorė teisme teigė, kad neįmanoma nustatyti, kaip narkotikai atsidūrė 7 mėnesių kūdikio kūne. Jos teigimu, į berniuko organizmą narkotikai galėjo patekti per sąlytį su nelegaliais narkotikais užterštais paviršiais.

Pasak kaltintojos, visai realu, kad narkotikai į vaikelio organizmą galėjo patekti ir per sąlytį su asmeniu, kuris juos vartojo.

Paaiškėjus tyrimo rezultatams, policijos pareigūnai atliko kratą motinos namuose ir nustatė, kad kilimai neseniai buvo išvalyti. Policija konfiskavo du dulkių siurblius ir juose aptiko kokaino pėdsakų.

Kūdikio motina tyrėjams pripažino, kad vartojo kanapes ir kokainą, tačiau neigė esanti heroino ir kreko vartotoja. Ji tvirtino niekada nevartojusi narkotikų vaiko akivaizdoje ir nelaikanti jų ten, kur mažylis galėtų pasiekti.

Teisme moteris pripažino, kad į savo namus įsileido draugus narkomanus ir leido jiems ten svaigintis. Taip pat kūdikio mama sutiko, kad yra atsakinga už netyčinį kūdikio žalojimą.

Vaikų teisių specialistai teisme liudijo, kad mažylis buvo paimtas iš namų, o mama reabilitacijoje atsikratė polinkio svaigintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.