Baimę sėjo 7 metus: prasidėjo grėsmingiausios futbolo sirgalių gaujos teismas

Lenkijoje prasidėjo grėsmingiausios futbolo fanų įkurtos gaujos teismas. Septynerius metus jie sėjo baimę, prekiavo narkotikais ir griebdavosi smurto. Dabar pusšimtis vyrų surakinti laukia nuosprendžio.

 Antrankiais surakintus kaltinamuosius į teismą atlydėjo gausus pareigūnų būrys.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Antrankiais surakintus kaltinamuosius į teismą atlydėjo gausus pareigūnų būrys.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2019, 6:42 AM

Iš viso 53 žmonės su antrankiais ir griežčiausia apsauga buvo atlydėti į Katovicų teismą, kur juos pasitiko net kovos su terorizmu pareigūnai. Tokių saugumo priemonių imtasi neatsitiktinai. „Psychofans“ vadinama nusikaltėlių gauja laikoma pavojingiausia futbolo fanų įkurta nusikalstama grupuote.

Nors save jie laikė „Chožuvo“ futbolo klubo „Ruch“ sirgaliais, iš tiesų „Psychofans“ labiau domino ne sportas, o prekyba narkotikais, smurtas.

Jie kaltinami nužudę vieną konkuruojančios futbolo komandos faną, bandę nužudyti ir dar vieną. Iš viso gauja kaltinama įvykdžiusi beveik 100 įvairių nusikaltimų.

Į teismo salę Katovicuose sugužėjo ne tik gausybė žurnalistų, bet ir kaltinamųjų žmonos bei draugės, atėjusios palaikyti savo mylimųjų. Tačiau pabendrauti su jais moterys negalėjo, konvojų atvedęs pareigūnas net neleido jiems nusegti antrankių, nors teismo salėje tai įprasta praktika. Tokių priemonių imtasi dėl saugumo.

„Psychofans“ savo nusikaltimus vykdė 2007-2017 metais. Gaujos nariai kaltinami prekyba narkotikais dideliais kiekiais, taip pat plėšikavimu, užpuolimais, įsilaužimais.

Kartą jie užpuolė kito futbolo klubo faną. Gauja vyrą taip sumušė, kad šis neišgyveno. Kitą kartą apsiginklavę mačetėmis jie puolė kitą futbolo sirgalių. Nors vyrui pavyko išgyventi, jis patyrė daugybę sužalojimų, turinčių ilgalaikių pasekmių jo sveikatai.

Lenkijos prokuratūros teigimu, nusikalstamai grupuotei vadovavo trys asmenys – Maciejus M., Lukaszas L ir Maciejus S. Gaujoje iš viso buvo keliasdešimt vyrų iš Silezijos vaivadijos bei kitų Lenkijos regionų.

Dauguma „Psychofans“ narių jau anksčiau buvo teisti, vykdydami nusikaltimus jie būdavo apsiginklavę mačetėmis, lazdomis ir plaktukais.

Tiesa apie gaujos nusikaltimus išaiškėjo tuomet, kai keli įtariamieji sutiko bendradarbiauti su policija. Detaliai papasakoję apie vykdytus nusikaltimus dabar šie vyrai gali tikėtis bausmės sušvelninimo. Tuo metu kitų nusikaltėlių gali laukti ilgi metai kalėjime.

Parengta pagal „TVN24“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.