Gydytojų klaidą tėvai stebėjo su siaubu: kūdikius praminė vilkolakių vaikais

Vilkolakių vaikai – taip praminti mažyliai Ispanijoje, kurių kūnai dėl gydytojų klaidos apaugo plaukais. Tėvai Kantabrijoje, Valensijoje ir Granadoje su siaubu stebėjo kūdikių odos pokyčius ir tikisi gauti atsakymus.

Perdėtą mažylių plaukuotumą sukėlė gydymo įstaigoje sumaišyti vaistai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Perdėtą mažylių plaukuotumą sukėlė gydymo įstaigoje sumaišyti vaistai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2019, 5:12 PM

Keliolika kūdikių ir mažų vaikų, patyrusių virškinimo sistemos sutrikimus, ligoninėje gavo vaistų. Juose buvo priemaišų medikamento, kuris skiriamas gydyti alopeciją – ligą, pasireiškiančią plikimu.

„Mano sūnelio kakta, skruostai, rankos ir netgi delnai apaugo plaukais. Buvo taip baisu!“ – pasakojo viena motina ispanė.

Ispanijos vaistų ir medicinos produktų agentūra (AEMPS) ištyrė situaciją ir atsekė, kad perdėtas kūno plaukuotumas atsirado tiems mažyliams, kuriems buvo nustatytas gastroezofaginis refliuksas, lemiantis skrandžio turinio patekimą į stemplę.

Medikamentuose, kuriuos gydytojai skyrė kūdikiams, buvo rasta veikliosios medžiagos, naudojamos vaistuose, skirtuose alopecijai gydyti. Ši medžiaga skatina plaukų augimą.

Ispanijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovų teigimu, gaminant vaistą galėjo įvykti klaida ir du skirtingi vaistai buvo sumaišyti. Neaišku, kiek partijų netinkamų vaistų buvo pagaminta.

AEMPS svetainėje buvo skelbiama, kad medikamentą platino farmacijos kompanija iš Malagos.

Netrukus jis buvo pašalintas iš rinkos, o jį gaminančios bendrovės laboratorijos uždarytos, kol vykdomas tyrimas.

Tikimasi, kad vaikų būklė pasitaisys, – papildomi plaukai turėtų iškristi per kelias savaites.

Kalbėdama su Ispanijos dienraščio „El Mundo“ žurnalistais viena jauna motina, vardu Amaya, pasakojo, jog siaubingai išsigando, kai pastebėjo, kad ant pusantrų metų dukrelės veido pradėjo augti plaukai.

Ji nedelsdama paskambino pediatrui ir jis nurodė nutraukti vaistų vartojimą, bet jų buteliuką pasilaikyti, jeigu būtų pradėtas tyrimas.

Kita motina buvo pašiurpusi, kai pastebėjo, kad jos šešių mėnesių kūdikio kūnelis ne tiktai apaugo tankiais plaukais, bet jam dar ir užaugo antakiai kaip suaugusio žmogaus.

„Nesupratau, kas čia vyksta, todėl labai išsigandau“, – pasakojo Angela Selles.

Kūdikiai atrodė taip, lyg turėtų vadinamąjį vilkolakio sindromą – hipertrichozę. Plaukai ant žmonių, turinčių šį sindromą, kūno auga netikėtose vietose, kartais dengia veidą.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.