Šiaurės Korėjos lyderis sukritikavo valdininkus už netinkamą pasiruošimą taifūnui

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas šeštadienį sukritikavo vietos valdininkus už „nerūpestingą“ požiūrį į artėjantį taifūną „Lingling“, pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas šeštadienį sukritikavo vietos valdininkus už „nerūpestingą“ požiūrį į artėjantį taifūną „Lingling“, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas šeštadienį sukritikavo vietos valdininkus už „nerūpestingą“ požiūrį į artėjantį taifūną „Lingling“, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2019, 12:50 PM, atnaujinta Sep 7, 2019, 12:57 PM

Pasak Seule įsikūrusios Korėjos meteorologijos asociacijos, smarki audra turėtų pasiekti šalį šeštadienį popietę. Prieš ji bus praslinkusi pro Pietų Korėjos pakrantę.

Kim Jong Unas penktadienį sušaukė skubų pasitarimą, per kurį pareiškė, kad stichijos „pavojingi padariniai“ yra „neišvengiami“, bet pabrėžė, jog daugelis valdininkų yra prastai pasiruošę, vėliau informavo šalies naujienų agentūra KCNA.

Šiaurės Korėjos pareigūnai „tebelieka bejėgiai prieš taifūną, nesuprasdami jo rimtumo ir nusiteikę nerūpestingai“, per susitikimą išsakytus Kim Jong Uno žodžius citavo KCNA.

Pietų Korėjoje buvo atšaukti per 270 skrydžių, taip pat buvo pranešta apie nutrauktą elektros tiekimą daugiau kaip 30 tūkst. namų, o parkai ir zoologijos sodai buvo uždaryti savaitgaliui dėl šeštadienį šalį užklupusių smarkių liūčių ir vėjų.

Pietų korėjiečių meteorologai taip pat perspėjo apie žemės nuošliaužų ir potvynių pavojų, ir patarė gyventojams nepalikti namų.

Kim Jong Unas pripažino, kad mėginimai sumažinti taifūno žalą Šiaurės Korėjoje pareikalaus „milžiniškų pastangų“. Jis pridūrė, jog šalies kariuomenė turėtų „ištikimai vykdyti savo šventą pareigą“ – užtikrinti piliečių saugumą.

Skurdi ir izoliuota Šiaurės Korėja yra pažeidžiama dėl stichinių nelaimių, ypač potvynių – iš dalies dėl miškų naikinimo ir prastos infrastruktūros.

2016 metais smarkiai liūčiai sukėlus didžiulius potvynius žuvo mažiausiai 138 šiaurės korėjiečiai, tuomet pranešė Jungtinės Tautos.

2012 metų vasarą šalyje siautėjusi didžiulė liūtis su audra pareikalavo daugiau kaip 160 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.