Honkongo protestuotojai žygiuos į JAV konsulatą, įteiks peticiją

Honkonge protestus prieš vyriausybę organizuojantys aktyvistai sekmadienio popietę žygiuos į JAV konsulatą – protestuotojai žada perduoti peticiją, kuria JAV Kongreso prašo pasirašyti įsaką.

Šeštadienį Honkongo valdžia paskelbė beprecedentį pareiškimą, kad per tris mėnesius nuo pat protestų pradžios dėl policijos taikomų priemonių nežuvo nė vienas žmogus.<br> RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Šeštadienį Honkongo valdžia paskelbė beprecedentį pareiškimą, kad per tris mėnesius nuo pat protestų pradžios dėl policijos taikomų priemonių nežuvo nė vienas žmogus.<br> RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 8:52 AM

Įsakas pavadintas Honkongo Žmogaus teisių ir demokratijos aktu, remiantis juo, „pagrindines laisves“ varžiusiems pareigūnams turėtų būti taikomos baudžiamosios priemonės. Honkongo protestuotojai į konsulatą peticiją pristato todėl, kad kitą savaitę Kongresas turėtų atnaujinti darbą ir pradėti dar vieną sesiją. Pasirašytas įsakas leistų JAV vyriausybei atšaukti vizas arba įšaldyti pagrindines Honkongo gyventojų laisves ribojančių pareigūnų turtą. Manoma, kad vėliau sekmadienį Mong Koko ir Princo Edvardo metro stotyse gali būti policijos ir protestuotojų susidūrimų.

Šiose vietose protestuotojai vėlai vakarais rinkdavosi jau visą savaitę, reikšdami nepasitenkinimą dėl policijos pasitelkiamo smurto. Vis dar sklando gandai, kad praėjusį savaitgalį policijos pareigūnams šturmavus Princo Edvardo stotį, vienas protestuotojas žuvo.

Šeštadienį Honkongo valdžia paskelbė beprecedentį pareiškimą, kad per tris mėnesius nuo pat protestų pradžios dėl policijos taikomų priemonių nežuvo nė vienas žmogus.

Nepaisant to, kad kiek anksčiau šią savaitę miesto vadovė Carry Lam visiškai atšaukė gyventojų nepasitenkinimą sukėlusį ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymą, protestus planuojama tęsti ir toliau. Protestai prasidėjo birželio 9 dieną, vėliau jie peraugo į masinę antivyriausybinę akciją. Protestuotojai paskelbė reikalavimus, tarp jų – įvykdyti rinkimų reformą. Aktyvistai pažadėjo nenurimti tol, kol bus įvykdyti visi jų paskelbti reikalavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.