Naujoji Švedijos diplomatijos vadovė Ann Linde tęs „feministinę užsienio politiką“

Švedijos premjeras antradienį paskyrė naująja užsienio reikalų ministre Ann Linde, kuri iki šiol vadovavo Prekybos ministerijai, o naujajame poste žadėjo tęsti šalies „feministinę užsienio politiką“.

Ann Linde.<br>Scanpix/“Reuters“ nuotr.
Ann Linde.<br>Scanpix/“Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2019, 7:14 PM

57-erių A.Linde pakeis 64-erių Margot Wallstrom, kuri praėjusią savaitę paskelbė, jog traukiasi iš savo posto, kad daugiau laiko skirtų šeimai.

M.Wallstrom Užsienio reikalų ministerijai vadovavo nuo 2014 metų, kai premjeras Stefanas Lofvenas suformavo savo vyriausybę.

Diplomatijos vadovė ėmėsi vykdyti, jos pačios žodžiais, „feministinę užsienio politiką“.

S.Lofvenas, vadovaujantis koalicijai, kurią sudaro jo Socialdemokratų partija ir žalieji, apie savo kabineto pertvarkymą paskelbė antradienį pristatydamas vyriausybės programą Švedijos parlamentui, grįžusiam po vasaros atostogų.

„Ann Linde daug metų įvairiomis formomis dirbo su užsienio politika“, – per spaudos konferenciją sakė ministras pirmininkas.

„Tai reiškia, kad ji turi ir pakankamai žinių, ir didelį [pažinčių] tinklą visame pasaulyje, o tai bus labai naudinga jos naujame vaidmenyje“, – pridūrė jis.

A.Linde savo ruožtu žadėjo tęsti savo pirmtakės politiką, įskaitant moterų ekonominės emancipacijos skatinimą, kovą su lytiniu smurtu ir moterų dalyvavimo politikoje stiprinimą.

„Tęsime savo feministinę užsienio politiką. Neseniai pristačiau feministinę prekybos politiką, ir šie klausimai man labai rūpi“, – žurnalistams sakė naujoji Užsienio reikalų ministerijos vadovė.

Į Prekybos ministerijos vadovo postą S.Lofvenas paskyrė Anną Hallberg.

Anksčiau ji buvo valstybės valdomos investicijų kompanijos „Almi“ viceprezidentė ir užėmė aukšto rango pareigas SEB banke.

Be to, naująja darbo ministre buvo paskirta Eva Nordmark, profesinės sąjungos TCO pirmininkė.

E.Nordmark pakeis Ylvą Johansson, kuriai būsimoji Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen anksčiau antradienį pasiūlė vidaus reikalų eurokomisarės portfelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.