ES: „B. Netanyahu pažadas aneksuoti Jordano slėnį pakerta taikos perspektyvas“

Europos Sąjunga trečiadienį perspėjo, kad Izraelio premjero Benjamino Netanyahu pažadas aneksuoti Jordano slėnį okupuotame Vakarų Krante, jei jis laimės kitą savaitę įvyksiančius rinkimus, pakerta taikos šiame regione galimybes.

 B. Netanyahu pažadą griežtai pasmerkė palestiniečiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 B. Netanyahu pažadą griežtai pasmerkė palestiniečiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 2:19 PM

B. Netanyahu pažadą griežtai pasmerkė palestiniečiai, Saudo Arabija, Jordanija ir Turkija, o ES sakė, kad nepripažins jokių Izraelio sienos pasikeitimų, dėl kurių nebus sutarusios abi šalys.

„Gyvenviečių statybų ir plėtros politika... pagal tarptautinę teisę yra nelegali ir jos tęsimas bei veiksmai, susiję su šiuo kontekstu, pakerta dviejų valstybių sprendinio įgyvendinamumą ir ilgalaikės taikos perspektyvas“, – sakoma ES atstovo pareiškime.

Sakydamas kalbą, kurią transliavo televizija, B. Netanyahu taip pat pakartojo savo ketinimus aneksuoti žydų nausėdijas ir kitose Vakarų Kranto dalyse, jei bus perrinktas.

Tokie žingsniai galėtų iš esmės palaidoti bet kokias dar rusenančias viltis dėl Izraelio ir palestiniečių konflikto dviejų valstybių sprendinio, kuris ilgą laiką buvo tarptautinės diplomatijos dėmesio centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.