Šiaurės Sirijoje sprogus užminuotam automobiliui žuvo 11 civilių

Šiaurės Sirijos mieste, kurį kontroliuoja Turkijos palaikomi sirų sukilėliai, prie ligoninės sekmadienį sprogus užminuotam automobiliui žuvo 11 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

 Šiaurės Sirijos mieste, kurį kontroliuoja Turkijos palaikomi sirų sukilėliai, prie ligoninės sekmadienį sprogus užminuotam automobiliui žuvo 11 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Sirijos mieste, kurį kontroliuoja Turkijos palaikomi sirų sukilėliai, prie ligoninės sekmadienį sprogus užminuotam automobiliui žuvo 11 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-16 10:34

Sprogimas driokstelėjo netoli sienos su Turkija esančiame Al Rajaus mieste, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Kol kas atsakomybės už sprogdinimą netoli įvažiavimo į miestą neprisiėmė jokia grupuotė. Tai jau antras gyvybių pareikalavęs sprogimas sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje nuo birželio.

Sukilėlių saugumo pajėgų narys Osama Abu al Kheiras naujienų agentūrai AFP sakė, kad sprogo šalia ligoninės stovėjęs sunkvežimis-šaldytuvas.

Miesto tarybos vadovo pavaduotojas Alaa al Hammadas nurodė, kad sprogmenys veikiausiai buvo detonuoti nuotoliniu būdu.

Pasak jo, tarp aukų yra vaistininkas ir du jo vaikai, o nuo sprogimo smūgio sugriuvo keli namai.

Turkų kariai ir jų palaikomi Sirijos sukilėliai 2016 metais pradėjo šiaurės Sirijoje karinę operaciją prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) ir kurdų kovotojus ir užėmė Al Rajų ir netoliese esantį Azazo miestą.

Birželį per kitą užminuoto automobilio sprogimą šalia turgaus ir mečetės Azaze žuvo 19 žmonių.

Ankara tame regione turi dislokavusi savo karių ir žvalgybos pajėgas bei remia Sirijos sukilėlius, atliekančius policijos pareigūnų pareigas.

Turkijos kariai ir Sirijos sukilėliai pernai taip pat iš kurdų kovotojų perėmė šiaurės vakarinio Afrino anklavo iki Al Rajaus kontrolę.

Kurdai įkūrė savo pusiau autonominį regioną šiaurės rytų Sirijoje vykstant jau aštuonerius metus besitęsiančiam karui, bet Ankara jų kovotojus laiko „teroristais“.

Ankara ir Vašingtonas praėjusį mėnesį pareiškė, kad kartu kurs „saugiąją zoną“ šiaurės rytų Sirijoje palei Turkijos sieną, kai kurdų kovotojai bus iš ten išstumti.

Anksčiau šį mėnesį Jungtinės Valstijos ir Turkija pradėjo kartu patruliuoti teritorijoje, esančioje į rytus nuo Eufrato upės.

IS prarado paskutinę savo kontroliuotą teritoriją Sirijoje per JAV remtą kurdų puolimą kovą, bet grupuotė tebevykdo kruvinas atakas šalies šiaurės rytinėje dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.