Po atakų Saudo Arabijoje JAV valstybės sekretorius apsilankys Rijade

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį vyks į Saudo Arabiją, kurios naftos pramonės infrastruktūrai buvo smogta per praeitą savaitgalį surengtas atakas, Vašingtono siejamas su Iranu, nurodė JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as.

 JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 9:54 PM

„Valstybės sekretorius šiandien vyksta į Saudo Arabiją aptarti mūsų atsako“, – kalbėdamas per renginį JAV analitiniame centre „Heritage Foundation“ sakė M. Pence'as.

Atkartodamas JAV prezidento Donaldo Trumpo išsakytą poziciją, M. Pence pareiškė, kad „neabejotinai atrodo, kad už šių atakų stovi Iranas“.

„Kaip sakė prezidentas, nenorime karo su niekuo, bet Jungtinės Valstijos yra pasiruošusios“, – pažymėjo viceprezidentas.

„Esame kovinėje parengtyje ir pasiruošę apginti savo interesus bei sąjungininkus regione – dėl galite būti tikri“, – pridūrė jis.

Vienas JAV pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, anksčiau sakė, kad Vašingtonas yra įsitikinęs, jog raketos, smogusios Amerikos artimos sąjungininkės naftos infrastruktūros objektams, buvo paleistos iš Irano teritorijos.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani savo ruožtu tvirtino, kad šias atakas gindamiesi surengė Jemene veikiantys Teherano remiami husių sukilėliai, su kuriais kovoja Saudo Arabijos vadovaujama koalicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.