Neįtikėtina išgyvenimo istorija: koją nusilaužęs vyras dvi dienas šliaužė iki gelbėtojų

Neilas Parkeris pasakoja, kad Kvinslando valstijoje nukrito nuo 6 metrų aukščio krioklio ir susilaužė koją, o tada dvi dienas šliaužė bandydamas pasiekti pagalbą.

 ​Neilas Parkeris pasakoja, kad Kvinslando valstijoje nukrito nuo 6 metrų aukščio krioklio ir susilaužė koją, o tada dvi dienas šliaužė ieškodamas pagalbos.<br> Facebook nuotr.
 ​Neilas Parkeris pasakoja, kad Kvinslando valstijoje nukrito nuo 6 metrų aukščio krioklio ir susilaužė koją, o tada dvi dienas šliaužė ieškodamas pagalbos.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-18 19:22

54-erių australas pasakoja, kad nelaimė įvyko sekmadienį – nukritus nuo krioklio jam lūžo riešas, o „koja švariai perlūžo per pusę“.

Tuo metu vyras vaikščiojo aplink Nebo kalną esančiame parke, o ši teritorija netiko gelbėjimo operacijai, tad jam pora dienų teko šliaužti iki vietos, kurioje jis buvo išgelbėtas.

N.Parkeris yra patyręs žygeivis, tad lūžusią koją surišo su lazdomis ir keliavo link išgelbėjimo.

„Turėjau nešti savo koją, o ji yra labai sunki, kai nėra su niekuo sukabinta“, – ligoninės lovoje gulėdamas pasakojo vyras.

Žygeivis per dvi dienas lėtai nušliaužė 3 kilometrus, nors tokį atstumą nueiti galėtų per 40 minučių, rašo „The Guardian“

„Man pavykdavo nušliaužti tik metrą ar pusantro kiekvieną kartą iki reikėdavo sustoti. Tai buvo tik trys kilometrai, tačiau atrodė, kad niekada nepasieksiu tikslo“, – teigė N.Parkeris.

Vyras išgyveno tik valgydamas proteino batonėlius ir kitus užkandžius bei nuolat gėrė pasiimtus vaistus nuo skausmo.

„Žmonės anksčiau klausė, kam su savimi visada turiu 10 kilogramų įvairiausios įrangos – tai yra priežastis“, – kalbėjo nelaimėlis.

Brisbanės žygeivių klubas pirmadienį buvo pradėjęs vyro paiešką, o po dienos jie jį galiausiai sudaro su sraigtasparniu patogioje paimti vietoje ir išgelbėjo.

Dabar vyras guli ligoninėje ir džiaugiasi pabendravęs su savo šeima, nes išeidamas savaitgalį niekam nepranešė savo planų.

„Mano vaikai gyvena užsienyje ir kitą savaitę grįš namo. Nemažiau jų jau kurį laiką, tad džiaugiuosi“, – kalbėjo N.Parkeris.

Žygeivių klubo atstovai tvirtina, kad vieta kurioje žygiavo N.Parkeris reikalauja daug įgudžių, tačiau jis juos turėjo.

„Sužinojus, kad jis buvo rastas gyvas, mums visiems labai palengvėjo“, – teigė klubo atstovas Steve'as Simpsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.