Prancūzijoje vyras trijų savo vaikų akivaizdoje nužudė jų motiną

Prancūzijos šiaurėje vyras trijų savo mažamečių vaikų akivaizdoje 14 peilio dūrių nužudė jų motiną, pranešė prokuratūra.      

 Vyrą netrukus sulaikė policija. <br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
 Vyrą netrukus sulaikė policija. <br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-18 15:48

Ši žmogžudystė įvykdyta šaliai intensyviai ieškant būdų pažaboti nusikaltimus, kai moterys žūsta nuo savo partnerių vyrų rankos.    

37 metų vyras savo 27 metų gyvenimo draugę nužudė pirmadienį per kivirčą. Pora gyveno šiauriniame Havro uostamiestyje ir buvo pradėjusi separacijos procesą.

Kaip rašoma antradienį vėlai vakare prokuratūros išplatintame pranešime, poros vaikai – šešerių, ketverių ir dvejų metų amžiaus – matė, kaip buvo įvykdytas nusikaltimas.    

„Kaltinamasis prisipažino dėl to, kas nutiko, ir sakė, jog taip pasielgė, nes bijojo, kad auka neleis jam matytis su vaikais“, – rašoma prokuratūros pranešime. 

Moteris mirė iškart, o vyras buvo sulaikytas netrukus. Šaltiniai policijoje sakė, kad žmogžudystė buvo įvykdyta priešais prekybos centrą. 

Sulaikytas vyras stos prieš teisėją, kuris nuspręs dėl kaltinimų.  

Policijai prieš savaitę jau teko vykti į šios poros namus. Moteris pranešė pareigūnams, kad jai teko sprukti iš namų per langą, kai vyras pagrasino jai peiliu. Tąsyk vyras buvo sulaikytas, tačiau nuspręsta, kad nėra pakankamo pagrindo imtis prieš jį tolesnių veiksmų.    

Kaip rodo vyriausybės statistika, praėjusiais metais nuo savo partnerių ar buvusių partnerių rankos Prancūzijoje žuvo 121 moteris – vidutiniškai po moterį kas tris dienas.    

Prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybė pradėjo didelio masto konsultacijas dėl smurto artimoje aplinkoje, ieškodama būdų pažaboti smurtą prieš moteris. 

Ši problema tapo dar opesnė po virtinės panašių žmogžudysčių šiais metais. 

Kaip skelbia su smurtu prieš moteris kovojančios organizacijos „NousToutes“ ir „Fondation des Femmes“, nuo šių metų pradžios tokio pobūdžio nusikaltimai jau pareikalavo 106 moterų gyvybių.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?