Prieš klimato kaitą kovojanti paauglė G. Thunberg susitiko su JAV eksprezidentu B. Obama

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama antradienį pranešė susitikęs Vašingtone su paaugle klimato aktyviste iš Švedijos Greta Thunberg.

 Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama antradienį pranešė susitikęs Vašingtone su paaugle klimato aktyviste iš Švedijos Greta Thunberg.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama antradienį pranešė susitikęs Vašingtone su paaugle klimato aktyviste iš Švedijos Greta Thunberg.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2019, 2:53 PM

Apie pirmadienį vykusį susitikimą B. Obama parašė socialiniame tinkle „Twitter“, kur šešiolikmetę pavadino „vienu geriausių mūsų planetos gynėjų“.

Eksprezidento fondas „The Obama Foundation“ išplatino vaizdo įrašą iš B. Obamos susitikimo su G. Thunberg, į Ameriką atplaukusia per Atlanto vandenyną burine jachta, nesudeginant nė lašo degalų.

„Niekas nėra per mažas, kad galėtų daryti įtaką ir keisti pasaulį, todėl darykite, ką galite. Būkite kūrybingi“, – kalbėjo paauglė per susitikimą.

„Tu ir aš esame komanda“, – pareiškė B. Obama ir paprašė jaunos aktyvistės „duoti žaibą“ – bičiuliškai susitrenkti kumščiais.

„Pripažindama, kad jos kartai teks atlaikyti klimato kaitos naštą, ji nebijo raginti imtis realių veiksmų“, – tviteryje parašė B. Obama.

Penktadienį Vašingtone G. Thunberg dalyvavo kovos su klimato kaita aktyvistų demonstracijoje, vykusioje priešais Baltuosius rūmus, o rugsėjo 20-ąją Niujorke ji dalyvaus visame pasaulyje rengiamoje protesto akcijoje prieš klimato kaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.