Šešiametę įsivaikinusios šeimos košmaras: aiškėja, kad tai suaugusi moteris, bandžiusi juos nužudyti

Siaubo kupina istorija primena filmą: nieko neįtarianti krikščionių šeima įsivaikino žavią mergaitę, tačiau netrukus sužinojo, kad tai yra vaiku užsimaskavusi suaugusi sociopatė.

 Šešiametę įsivaikinusios šeimos košmaras: aiškėja, kad tai suaugusi moteris, bandžiusi juos nužudyti.<br> lrytas.lt koliažas
 Šešiametę įsivaikinusios šeimos košmaras: aiškėja, kad tai suaugusi moteris, bandžiusi juos nužudyti.<br> lrytas.lt koliažas
Natalija Grace.<br> Policijos nuotr.
Natalija Grace.<br> Policijos nuotr.
 Kristine Barnett.<br> Policijos nuotr.
 Kristine Barnett.<br> Policijos nuotr.
 Michaelis Barnettas.<br> Policijos nuotr.
 Michaelis Barnettas.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-09-27 19:27, atnaujinta 2019-09-27 20:15

Jei šis scenarijus skamba pažįstamai, tai taip yra todėl, kad 2009 metais kino ekranuose buvo rodomas kraują stingdantis siaubo trileris „Našlaitė“, kurio siužetas identiškas.

Nepaisant to, kad istorija skamba beprotiškai, būtent tokį pribloškiantį scenarijų, kaip gynybą, pateikė trijų vaikų tėvai, kurie buvo apkaltinti apleidę vieną savo dukrą.

45-erių Kristine Barnett ir jos buvęs vyras 43 metų Michaelas Barnettas yra kaltinami 2013 m. palikę ukrainiečių kilmės Nataliją Grace bute Indijanos valstijoje ir persikėlę gyventi į Kanadą, o su mergaite nutraukę visus ryšius, praneša „Daily Mail“.

Policija teigia, kad augimo sutrikimą turinti mergaitė buvo palikta likimo valiai, o jos šeima nepaisė jos pažeidžiamumo – mergaitė yra vos 1 metro ūgio ir sunkiai vaikšto.

Išskirtiniame interviu K.Barnett tvirtina, kad jų byloje yra milžiniška klaida: Natalijai nėra devyneri, kaip tvirtina dokumentai, iš tiesų jai yra 22-eji metai.

Moteris tvirtina, kad tikrosios aukos yra ji ir jos šeima, kurią ilgus metus terorizavo pavojinga apgavikė, grasinusi visus subadyti, kol miegos, pastūmusi ją į elektrinę tvorą ir įpylusi baliklio į moters kavą.

„Filmas „Našlaitė“ yra būtent tai, kas nutiko man ir mano šeimai. Ji sakė, kad nori mus nužudyti, suvynioti kūnus į antklodes ir užkasti kieme. Vidury nakties atsibudę rasdavome ją stovinčią ir žiūrinčią, po to net nebegalėjome ramiai miegoti. Teko paslėpti visus aštrius daiktus namuose“, – pasakojo K.Barnett.

Moteris teigia, kad tuo siaubas nesibaigė: „Kartą pamačiau, kaip ji į kavą įdėjo baliklio. Paklausiau jos, ką ji daro ir ji atsakė: „Aš bandau tave nunuodyti.“

K.Barnett neslėpė apmaudo: „Žiniasklaida mane piešia kaip vaikų skriaudikę, bet ji nėra vaikas. Natalija yra tikra moteris – ji jau sirgo menstruacijomis, turėjo visus dantis, kuriuos turi suaugę žmonės. Ji net nebeaugo, nors net ir jos sutrikimą turintys vaikai paauga po kelis centimetrus kasmet. Gydytojai diagnozavo jai sunkią psichologinę ligą, kuria serga tik suaugusieji. Ji elgėsi kaip suaugusi, neįsivaizduoju, kad tai, ką ji darė, galėtų padaryti mažas vaikas.“

Prieš pateikiant sunkius kaltinimus, pora buvo apdovanota kaip tėvai, užauginę vaiką genijų Jake'ą Barnettą.

Jake'as, kuriam buvo diagnozuotas autizmas, kai berniukui buvo vos dveji, savo pirmąjį akademinį darbą paskelbė būdamas dvylikos, o penkiolikos jau studijavo prestižiniame fizikos institute.

Žinia apie genijų plačiai nuskambėjo JAV, tačiau drovios mergaitės, kuri per šeimos vakarienes sėdėjo jam iš kairės, istorija skamba dar plačiau.

Barnettų šeima, patyrę tėvai globėjai, kurie globojo vaikus savo namuose Indianoje, 2010 m. gegužę ėmė globoti trumpų garbanotų plaukų mergaitę iš Floridos.

Natalijos įvaikinimo procesas buvo užbaigtas tų pačių metų lapkritį, mergaitei jau gyvenant šeimoje.

Ašaromis apsipylusi moteris prisiekinėjo, kad su naująja šeimos nare nuo pirmų dienų elgėsi taip, lyg ji būtų jos biologinis vaikas.

Nepaisydami to, kad mergaitei buvo diagnozuotas sutrikimas, vadinamas spondiloepimetafizės displazija ir sukelia mažaūgiškumą, skeleto anomalijas bei regėjimo problemas, šeima nedvejodama priėmė Nataliją.

„Visada norėjau didelės šeimos, tačiau dėl nėštumo metu patirtų komplikacijų daugiau negalėjau susilaukti vaikų. Tuo pačiu metu, aš gyvenau gerai ir norėjau padėti kitiems žmonėms“, – apie savo sprendimą įsivaikinti pasakojo moteris.

Panorus skubiai įsivaikinti, pora nuskubėjo į Florodoje esantį įvaikinimo centrą, kur pasirašė dokumentus ir susitiko su „šešerių metų dukra“.

Apie naują šeimos narę pora sužinojo tik keletą jos biografijos detalių: Natalija jau dvejus metus gyveno JAV, ji turėjo ukrainietišką gimimo liudijimą, kuriame nurodyta, kad ji gimė 2003 m. rugsėjo 4 d. ir jai skubiai reikėjo namų, nes ankstesni įtėviai ją staiga atidavė, dėl neatskleidžiamų priežasčių.

„Man buvo gaila tų žmonių, kurie nusprendė atiduoti vaiką ir aš nieko jų neklausinėjau. Natalija buvo labai nervinga, matėsi, kad jai reikėjo palaikymo ir rūpesčio. Automobilių aikštelėje iškart pastebėjome, kad ji negali vaikščioti, tačiau dokumentuose apie tai informacijos nebuvo“, – sakė K.Barnett.

Per kelias ateinančias dienas pora Nataliją apipylė dėmesiu: keliavo į „Disney parką“, mėgavosi ledais ir kitais skanumynais, žaidė pagalvių kovas su dar trimis broliais ir bandė ją išlaisvinti iš jos kiauto.

Pirmą kartą visai šeimai kartu nuvykus į paplūdimį, mergaitė padarė tai, kas naujuosius jos tėvus paliko be žado.

„Berniukai puolė į maudytis iškatt, o Natalija norėjo, kad ją neštume į vandenį. Aš ir Michaelas buvome išsekę, todėl paprašėme jos palaukti keletą minučių. Tą akimirką ji atsistojo ir nubėgo į vandenį. Prisimenu, kaip žiūrėjau į Mike'ą ir galvojau, kas čia vyksta? Prieš sekundę ji dar negalėjo vaikščioti“, – apie pribloškiantį atradimą pasakojo mama.

Moteris prisipažino, kad pirmasis pavojaus signalas ėmė skambėti jos galvoje, kai ji pamatė mažą mergaitę nuogą.

„Maudžiau ją ir pastebėjau, kad ji turi visus gaktos plaukus. Buvau sukrėsta. Man buvo sakę, kad jai šešeri, tačiau buvo akivaizdu, kad taip nėra“, – apie sukrečiantį atradimą pasakojo K.Barnett.

Buvo dar keletas akivaizdžių apgaulės ženklų: Natalija vengė lėlių ir žaislų, ieškojo paauglių mergaičių draugijos ir jos žodynas buvo ne pagal metus – jis buvo kur kas rafinuotesnis.

Mergaitė neturėjo ir užsienietei būdingo akcento. Paprašius šeimos draugo pasikalbėti su Natalija jos gimtąja kalba, mergaitė nesuprato nė žodžio ir nieko nežinojo apie savo gimtąją šalį.

„Tuo metu aš vadovavau mažų vaikų mokyklėlei ir kartą Natalija man pasakė, kad ją alina šie vaikai ir ji nežino, kaip aš tai ištveriu. Ji tai pasakė ne kaip vaikas, jos žodžiai skambėjo tarsi kokios mamos. Dėl jos išvaizdos labai sunku pasakyti, kiek metų jai gali būti iš tiesų, tačiau tada pradėjau įtarti, kad ji paauglė. Tada vis tiek nesigailėjau, dėl sprendimo ją priimti, jaučiau jai didžiulę meilę“, – pasakojo moteris.

Netrukus šiukšliadėžėje ji rado sukruvintų drabužių, kurios Natalija bandė išmesti. Tai moterį įtikino, kad mergaitė serga mėnesinėmis ir bandė tai slėpti.

K.Barnett kreipėsi pagalbos į savo šeimos gydytoją, kuris užsakė kaulų tankio tyrimus, kad nustatytų Natalijos amžių.

Rezultatai atskleidė, kad Natalijai yra mažiausiai 14 metų, bet gali būti ir vyresnė. Moteris pakeitė rožinius princesės drabužius į labiau tinkančius paauglei. Tačiau kilus daugiau klausimų apie mergaitės amžių ir tapatybę, jos elgesys ėmė blogėti.

2011 metais Natalija ėmė teplioti kūno skysčius ant sienų ir grasinti mirtimi, ji sakė, girdinti balsus, o tai rodė, kad jos psichinė sveikata visai pakriko. Ateinančius metus Natalija nuolat gydėsi Indianapolyje esančiame Švfento Vincento streso centre, ten praleisdavo nuo kelių dienų iki kelių savaičių.

Po to kai 2012 m. per gimtadienio išvyką ji bandė nustumti K.Bernett ant elektrinės tvoros, Natalija ilgą laiką praleido psichiatrinėje ligoninėje, nes kilo įtarimas, kad gali būti pavojinga kitiems.

Pasak K.Bernett, būtent tada Natalija prisipažino esanti daug vyresnė, negu kitiems atrodo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.